Novosti

Boško Obradović iz Gračanice: Vreme radi za nas, Evropa i svet menjaju stav o KiM

Boško Obradović iz Gračanice: Vreme radi za nas, Evropa i svet menjaju stav o KiM

Sve svoje snage trebamo usmeriti ka sprečavanju potpisivanja nezavisnosti tzv. države Kosovo – rekao je Boško Obradović u Gračanici.

U Domu kulture u Gračanici, u organizaciji Srpskog pokreta Dveri održana je tribina na temu „Šta će biti sa Kosovom i Metohijom 2018. godine?“. Na tribini, koju je vodio Goran Stojanović, predstavnik Dveri sa KiM, govorili su: Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri, Marko Pušica, potpredsednik Srpskog pokreta Dveri, prof. dr Slobodan Samardžić, predsednik Državotvornog pokreta i prof. dr Nenad Kojić, predstavnik pokreta Srba sa KiM „Otadžbina“.
Učesnici su se složili da je cilj Vučićevog lažnog unutrašnjeg dijaloga i najavljenih ustavnih promena upravo potpisivanje nezavisnosti tzv. države Kosovo, koje od nas zahteva EU.
S obzirom na izjave zvaničnika EU, 2018. godina će u tom smislu biti presudna. Prema prof. Samardžiću najveći je problem što je posle potpisivanja vrlo teško i gotovo nemoguće u budućnosti polagati pravo na ovu teritoriju, a predsednik Dveri, Boško Obradović je naglasio da su Dveri upravo zbog toga usmerile svoje delovanje ka sprečavanju potpisivanja nezavisnosti i zaštiti interesa države Srbije.
Zaključak tribine je da je potreban veći pritisak javnosti i naročito veća zastupljenost stavova Srba sa KiM kojih se čitav ovaj proces direktno tiče. Nedopustivo je da vlast sprovede ustavne promene i potpiše sporazum koji ima dalekosežne posledice i suprotan je interesima države Srbije bez izjašnjavanja građana na referendumu.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.