Novosti

Boško Obradović: Namerno nas ponižavaju na Vidovdan

Boško Obradović: Namerno nas ponižavaju na Vidovdan

Kao što je Slobodan Milošević simbolično izručen Haškom tribunalu na Vidovdan, tako sada treba ponovo poniziti srpski narod i na naš najveći nacionalni praznik izabrati prvu gej premijerku na Balkanu. Ne razumem zašto SPC ćuti i ne oglašava se.

Ako je najvažnija vest na svetskim medijima da je Srbija dobija prvog gej premijera u jugoistočnoj Evropi - onda to najbolje govori koja je to glavna karakteristika na osnovu koje je Aleksandar Vučić predložio Anu Brnabić za mandatara. Da li je, dakle, preporuka njeno obrazovanje, stručnost, rad i rezultat, ili njeno seksualno opredeljenje?

Promocija ideologije homoseksualizma u Srbiji traje već više od dve decenije, ali je svoj vrhunac doživela u vreme vlasti Aleksandra Vučića. Niko do ove vlasti nije tako jako stao u zaštitu gej parada i promovisanja ove ideologije od naših vrtića i škola do svih nivoa politike i medija. Donedavno smo imali jednu – sada imamo dve gej parade godišnje. Šta je dalji plan? Jedna dnevno, u svim našim gradovima i opštinama? Šta je suština ove ideologije: neprirodno proglasiti prirodnim i nametnuti većini građana Srbije ono što je suprotno njihovim tradicionalnim vrednostima. Na to ne pristajemo, to nije normalno i sa tim se nikada nećemo saglasiti.

Kada smo pre 10 godina govorili da je gej parada samo početak upada ideologije homoseksualizma u naše društvo – mnogi su nam se smejali. Danas im više ništa nije smešno.

Nikada nisam ulazio u bilo čiju privatnost. Ne zanima me bilo čija seksualna orijentacija. Nemam ništa protiv Ane Brnabić lično i ona to dobro zna, jer smo uvek imali korektan odnos pri ličnom susretu i u ličnom ophođenju. Ali me veoma interesuje pokušaj da se našem društvu i budućim generacijama nametne antiporodični i antihrišćanski sistem vrednosti kao nešto prirodno i normalno. To ne smemo da dozvolimo. To je moj politički stav i imam pravo na njega.

Ne zaboravimo: niko ne bi znao koje je Ana Brnabić seksualne orijentacije niti bi se iko bavio time, da to nije prvi slavodobitno obznanio upravo Aleksandar Vučić kada ju je predstavio kao prvog gej-ministra pre godinu dana i nametnuo tu temu. Vučić je zloupotrebio njenu privatnost u krajnje niske političke i medijske svrhe. On je sveo Anu Brnabić na seksualnu orijentaciju, što je krajnje ponižavajuće za nju kao ženu.

Pravi cilj Aleksandra Vučića je da se sakrije iza prvog gej premijera na Balkanu. Za sve što ne bude dobro, za sav kriminal i korupciju u njegovom najbližem okruženju, za sve laži, lopovluke i prevare – izgovor će biti da je ovo najmodernija Vlada sa najvećim stepenom poštovanja ljudskih prava. Razumem Vučića, ali ne razumem Anu Brnabić koja pristaje da bude lutka u Vučićevim rukama. Jedino ako Ana Brnabić nema veći čin od Vučića u hijerarhiji agenata stranog interesa u Srbiji, pa dolazi da uradi sve ono što ovaj režim još uvek nije završio, godinama verno služeći interesima Zapada.

Već u obraćanju kada je saopštio javnosti da je Ana Brnabić novi mandatar, Vučić ju je iznova ponizio i obesmislio njeno premijersko mesto, rekavši da će ona biti zadužena za ekonomski, a Ivica Dačić za politički deo. Ako je Vučić hteo da je postavi za ekonomska pitanja trebalo je da joj da ekonomski ministarski resor, a ako je hteo nju za premijera treba da joj da i politički deo prava i odgovornosti. Ovako je jasno da je dvoglavi premijer neustavna i besmislena kategorija i da to znači da premijera nećemo ni imati, odnosno da će pravi premijer i dalje biti Vučić.


 Boško Obradović, predsednik Dveri

Podeli vest: