Novosti

Boško Obradović: Ne priznajem Vučićev sud, već samo sud naroda

Boško Obradović: Ne priznajem Vučićev sud, već samo sud naroda

Za 42 godine života iza sebe nemam nikakve probleme sa zakonom i drugim ljudima, nisam nikada učestvovao ni u kakvim incidentima i sukobima. Privatno nisam konfliktna osoba, što mogu potvrditi svi koji me lično znaju.

Međutim, ima jedna stvar koju organski ne podnosim, a to je nepravda. Zato sam digao glas i pobunio se i prilikom izborne krađe u RIK-u, i u Narodnoj skupštini, i ispred TV PINK, i na svakom drugom mestu gde se laže, krade, pljačka, vređa i ponižava ovaj narod i ova država od strane aktuelne vlasti.


Ne mogu sve to baš mirno da trpim i pređem preko toga kao da se ništa nije desilo, jer sam emotivan čovek i stalo mi je do ovog naroda i države. Predsedavajući na raznim sednicama ovde u Narodnoj skupštini, a pre svega predsedavajući iz redova SNS: Maja Gojković, Veroljub Arsić i Aleksandar Martinović, godinu i po dana narodnim poslanicima opozicije isključuju mikrofon kad hoće, ne daju replike nakon niza najgorih uvreda na naš račun, oduzimaju nam reč, kažnjavaju nas sa više desetina opomena i na kraju isključuju sa skupštinskih sednica samo zato što postavljamo poslanička pitanja i kritikujemo vlast.


To je jedino nasilje koje se ovde vrši: političko nasilje vladajuće većine nad manjinom, odnosno vlasti nad opozcijom. U pitanju je pokušaj da se uguši glas opozicije u Narodnoj skupšptni. Mi se protiv toga borimo i to ne dozvoljavamo. Branimo naše demokratsko pravo na slobodu misli i govora.


Evo ja pitam vas iz Policije: Šta nam vi savetujete šta treba da uradimo u tom slučaju kad se vlast iživljava nad nama? Da sve prećutimo, da pustimo da nas gaze, maltretiraju i ponižavaju? Ja nisam od tih. Pritom, nikada, ali apsolutno nikada nisam učestvovao niti u jednom fizičkom incidentu niti je za 18 godina postojanja Dveri poznato da se na našim akcijama dogodilo bilo kakvo nasilje. Sve je to laž i propaganda vlasti protiv nas. Zato izjavljujem da ne priznajem Vučićev sud, već samo sud naroda.


Iskreno, mislim da Policija nema šta da traži ovde u Narodnoj skupštini, kao i da je ovo saslušavanje narodnih poslanika opozicije skandalozno. Prosto, ovo nije stvar za Policiju. Ovo je tekuća parlamentarna borba, u kojoj se kao predstavnici naroda borimo za naša demokratska prava. Slično je i u mnogim drugim parlamentima u svetu. Nema potrebe da se Policija meša u politički život, a posebno je nedopustivo da staje na stranu vlasti u medijskom progonu opozicije.


Poštovani predstavnici Policije,

Kada Dveri budu na vlasti ovakvo nešto se neće dešavati i nećete biti izloženi ovakvim poniženjima. Vama ništa ne zameram, vi samo radite svoj posao. Niste ovde problem vi već oni koji su vas poslali, politička mafija koja vlada našom državom i koju čine korumpirani političari, tužioci, sudije i bankari. To je razlog zašto su se Dveri našle na udaru vlasti, jer smo u Skupštini progovorili o tome i krenuli u obračun sa kriminalom i korupcijom u vrhu Vučićeve vlasti. Moram da vas obavestim da u tome nećemo stati i da nastavljamo dalje.

Koristim svoje pravo i dužnost da vas obavestim o sumnjama da je na istoj sednici učinjeno krivično delo ugrožavanja sigurnosti (član 138, stav 3 Krivičnog zakonika), kada mi je predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović pretio rečima: „Kad izađeš odavde za ovo ćeš da mi platišˮ, što se vidi i čuje i na videosnimcima.

Zbog toga se danima osećam nesigurno, jer znam na šta su sve spremni. Tražim od istog tužioca da ovo tretira kao moju krivičnu prijavu i proveri.


Informativna služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.