Novosti

Boško Obradović podneo izveštaj o prihodima i imovini

Boško Obradović podneo izveštaj o prihodima i imovini

Narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović stavio je na uvid javnosti svoju imovinsku kartu kroz obavezni izveštaj Agenciji za borbu protiv korupcije, ali i u posebnom dopisu javnosti koji prenosimo u celosti:

Smatram da je upoznavanje javnosti sa prihodima i imovinom javnih funkcionera jedna od najvažnijih tekovina demokratije. Građani moraju da budu upoznati šta je političar na funkciji imao od imovine pre stupanja na političku funkciju, a šta ima po napuštanju funkcije. Smatram da pored javnog funkcionera na ovaj način treba proveriti prihode i imovinu sa njim povezanih lica, na prvom mestu najbližih rođaka. Uz donošenje Zakona o ispitivanju porekla imovine, na ovaj način možemo ući u trag i krivično kazniti sve one političare koji koriste bavljenje politikom u svrhu ličnog bogaćenja.

Obaveštavam javnost da u trenutku stupanja na dužnost narodnog poslanika raspolažem sa stanom od 62 kvadrata u Čačku, koji sam kupio na kredit 2005. godine i koji još uvek ne smatram svojim u punom vlasništvu, jer imam još četiri godine kreditnih obaveza. Takođe, u mom vlasništvu je i auto Opel Astra 1995. godište. Nemam nikakvih ušteđevina niti primanja po drugom osnovu. Kada sam postao narodni poslanik, odrekao sam se suvlasništva u izdavačkoj kući „Catena mundiˮ iz Beograda i zamrzao radni odnos u ovoj izdavačkoj kući. U potpunosti sam se posvetio obavezama narodnog poslanika i u stalnom sam radnom odnosu u Narodnoj skupštini. Moja mesečna plata kao narodnog poslanika i predsednika poslaničke grupe Dveri biće 74.671 dinar. Svi narodni poslanici dobijaju i poslanički mesečni paušal za rad u svojoj izbornoj jedinici koji iznosi 27.320 dinara. Iz ovoga proističe moja obaveza otvaranja poslaničke kancelarije u Čačku i primanja zainteresovanih građana.

Osećam takođe obavezu da obavestim javnost da ću za nastupajući period iznajmiti veći stan u Čačku jer supruga i ja imamo petoro dece, pa nam je kao sedmočlanoj porodici potreban veći stan. U slučaju izdavanja svog stana Agenciji za borbu protiv korupcije i javnosti dostaviću na uvid prihode koje eventualno budem ostvarivao na ovaj način i obavezno platiti porez koji sleduje državi, jer podržavam akciju poreskih organa da se pojača kontrola naplaćivanja poreza po osnovu zarade od iznajmljivanja nekretnina. Stojim na raspolaganju da budem prvi političar na kome će biti primenjen budući Zakon o ispitivanju porekla imovine. Smatram veoma važnim da se u našem političkom životu odvoje oni koji su se obogatili od politike od onih koji pokušavaju da nešto urade za opšte dobro ne tražeći ništa za sebe lično do zajedničke sreće u kojoj svi ostvarujemo i ličnu sreću.  

Boško Obradović, narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri   izvestaj-imovine-bosko-obradovic-2016-FB

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.