Novosti

Boško Obradović: Protest opozicije iz Skupštine seli se na ulice!

Parlament Jutub

Boško Obradović: Protest opozicije iz Skupštine seli se na ulice!

Na vanrednoj konferenciji opozicije, koja protestuje u Narodnoj skupštini čitavu noć predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da je ovo samo početak bunta u Narodnoj skupštini i da će protestiti paralelno biti održavani i u Skupštini i na ulicama.

„Ovo je za sve nas jedna mala pobeda nad vladajućim režimom. Mislim da smo vratili ipak bar malo časti i dostojanstva doma Narodne skupštine Republike Srbije i mislim da je ovo dokaz kako može da izgleda jedan pravi parlamentarni duh i mogućnost da se čuje drugačije mišljenje.“ – rekao je Obradović.


On je podsetio da je u toku glasanje u skupštinskoj sali i da poslanici vlasti ne glasaju za svoje predložene amandmane što je jasan pokazatelj da je sve to jedna velika farsa i da poslanici vlast te amandmane predlažu samo kako bi skratili vreme opozicije.


„Ovo je samo početak našeg otpora i bunta u Narodnoj skupštini i nastavićemo paralelno. Jedno je naš opozicioni bunt ovde u domu Narodne skupštine, a drugo su ulični protesti i demonstracije i i građanski bunt protiv ove nakaradne, kriminalne, lopovske i štetočinske vlasti.“ – kazao je Obradović.


Obradović je istakao da je opozicija tokom noći održala 7 konferencija, da su dobili podršku i nekih bivših poslanika, kao i brojnih građana. On je takođe rekao da će se poslanici opozicije pridružiti protestu „Stop krvavim košuljama“ u subotu u  ispred platoa Filozofskog fakulteta u Beogradu.


„Mislim da je počelo, da se građani oslobađaju od straha i sve više je tačaka otpora protiv ove nakaradne vlasti, a jedna od njih bila je tokom ove noći i dom Narodne skupštine.“ – naglasio je on.


Obradović je demantovao tvrdnje Aleksandra Vučića i Dragana J. Vučićevića da će na protestu biti incidentata i nasilja i upozorio javnost da ukoliko se desi neko nasilje, to nasilje će biti izazvano od strane SNS, a ne opozicije. Mi se nasiljem ne borimo protiv nasilja.


 

Info služba DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.