Novosti

Boško Obradović: SNS je generator kriminala i korupcije

Parlament Jutub

Boško Obradović: SNS je generator kriminala i korupcije

Danas je u Domu Narodne skupštine Republike Srbije održana sednica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, na kojoj je razmatran „Izveštaj Republike Srbije u okviru trećeg ciklusa Univerzalnog periodičnog pregleda i dobijene preporuke“. Boško Obradović, predsednik Dveri istakao je da gledajući ovaj izveštaj deluje da je u Srbiji sve u redu, a pravo stanje stvari nije baš takvo.

Osvrnuvši se na teme iz izveštaja poput vladavine prava i unapređenje pravosuđa, zaštite novinara i položaja starijih lica Obradović je naglasio da u izveštaju nije data prava slika jer je jasno da je pravosuđe i dalje neefikasno, privatni izvršitelji o kojima se govori kao o poboljšanju doneli su brojne probleme, novinari sve teže obavljaju svoj posao što se videlo i po napadu na novinare prilikom inauguracije predsednika, a o položaju starijih lica dovoljno govori što im penzije još uvek nisu vraćene.


On je istakao da je korupcija posebno važna tema ovog izveštaja i da je ono što su naše institucije navele samo maskiranje katastrofalnog stanja u zemlji. On je upitao prisutne da navedu nekog političara ili tajkuna koji je u poslednjih 30 godina korupcijom uništio ovu državu, a da se nalazi u zatvoru.


„Srpska napredna stranka je došla na vlast na priči o kriminalu i korupciji, uhapsila Miroslava Miškovića da bi se reklamirala, a čak ni taj proces nije završen“ – rekao je Obradović i istakao da je sve suprotno od onog kako se ova stranka reklamira i da je „ona generator kriminala i korupcije.“ On je dodao da koruptivni sistem nije samo proizvod vladavine Srpske napredne stranke, već i bivše vlasti DS-a, ali i nekadašnje vlasti SPS.


Poslanici SNS-a po svojoj ustaljenoj praksi pokušali da prikriju ključne poruke diskreditovanjem na ličnoj osnovi i horski ponavljali laži i klevete o Bošku Obradoviću.


 

Informativna služba DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.