Novosti

Boško Obradović: Stefanović uhvaćen u laži - da podnese ostavku

Tanjug

Boško Obradović: Stefanović uhvaćen u laži - da podnese ostavku

Tražimo od nadležnih državnih organa da pokrenu hitnu istragu i utvrde ko su ovi batinaši i članovi stranačke policije SNS sa slika koje su objavljene u dnevnim novinama „Kurir“ i „Danas“. Konačno smo u dve dnevne novine mogli da vidimo istinu o Vučićevoj diktatorskoj vlasti. Ako privatna vojska može da bije i maltretira novinare - šta je sledeće i šta još mogu da očekuju građani od novog predsednika?

Šta bi tek bilo da je u Skupštini prošao zakon o pomoćnoj policiji? Još bi stranački batinaši nosili uniforme MUP-a Srbije! Izražavam duboku zabrinutost da vladavina Aleksandra Vučića počinje da poprima elemente naci-fašizma u obračunu sa svima onima koji imaju drugačije mišljenje od njega ili kritikuju njegov režim. Ako nije sposoban da trpi kritiku, najbolje da odmah sam napusti državne i stranačke funkcije, jer u tom slučaju ne treba da se bavi politikom.

A Nebojša Stefanović posle ovoga više ne sme da bude ministar policije, niti da obavlja bilo koju visoku državnu funkciju u novoj vladi, a svi odgovorni moraju biti privedeni pravdi. Ne smemo da dozvolimo da se i ovaj slučaj razvlači kao Savamala i da niko nije kriv osim tamo nekih, kako reče bivši premijer, „kompletnih idiota“ iz vrha gradske vlasti koji su i dalje u vrhu te vlasti po njegovom odobrenju.

.

Boško Obradović, predsednik Dveri


Podeli vest: