Novosti

Boško Obradović: Todorović da podnese ostavku zbog „odliva mozgovaˮ

Boško Obradović: Todorović da podnese ostavku zbog „odliva mozgovaˮ

Narodni poslanik Boško Obradović zatražio je danas hitnu i neopozivu ostavku gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića zbog skandalozne izjave kojom je direktno podržao odlazak mladih i visokoobrazovanih ljudi iz Čačka u Beograd i inostranstvo. 

Ovim povodom Boško Obradović izjavio je sledeće: „Milun Todorović je došao na vlast u Čačku kao neko ko se do tada nije javno bavio politikom. Iako se i on sakrio iza imena Aleksandra Vučića i nije smeo da izađe na lokalne izbore pod svojim imenom, dobio je određenu podršku kolega iz privrede, a i dela građana koji su očekivali političke promene posle pada braće Ilića sa vlasti i da Čačak konačno krene napred. I mi iz opozicije dali smo mu 100 dana i više da pokaže šta zna i da li će zaista da radi za interese Čačka i Čačana.


Međutim, Milun Todorović se brzo otuđio od privrednika i naroda i postao najobičniji stranački vojnik SNS. Možda i bez svoje volje, morao je da postane član Predsedništva SNS, trči da prisustvuje svim rijaliti šouima u Vučićevoj režiji i napada političke protivnike po naređenju iz Beograda. Okružio se političkim preletačima iz G17+, SPS-a, JUL-a, DSS-a i Nove Srbije. Zaboravio je svoje kolege iz privrede i okrenuo se sprovođenju Vučićevih fiks ideja o stranim investitorima koji dolaze o našem trošku a sav profit odnose u inostranstvo. Od najavljenih 1000 radnih mesta nemački „Forverkˮ otvoriće ove godine 25, a iduće još 25 radnih mesta, što je prevara nad prevarama.


Todorović se otuđio i od naroda, ne prima građane, ne odgovara na pitanja odbornika i retko prisustvuje sednicama skupštine grada, a kada je tu izbegava odgovore na pitanja na tekuće teme. U više navrata bio je neobavešten ili se tako pravio kada su u pitanju loša kadrovska rešenja i sukobi unutar vlasti oko direktorskih mesta u javnim preduzećima i ustanovama. Jedino što napreduje u gradu pod njegovom vlašću jeste njegova privatna stanogradnja i ozbiljna sumnja javnosti da li on podržava divlju gradnju i na sopstvenom primeru.


Vrhunac zbog koga definitivno mora da podnese ostavku jeste skandalozna izjava da je osnivanje početničkog preduzetničkog centra u Domu kulture „veliki korak za odliv mozgova iz Čačka za početak u Beograd, a kasnije naravno diljem Evrope i svetaˮ. Ovo nikada nije izjavio niti poželeo svojoj lokalnoj sredini niti jedan gradonačelnik i predsednik opštine na svetu i za ovako krupnu političku grešku mora da se snosi odgovornost. Zbog ove izjave Čačku se smeje cela država, a sama izjava je više tragična nego smešna i predstavlja ogoljenu politiku SNS koja podržava strane investitore i strane banke, a ne domaću privredu i poljoprivredu, dok od građana Srbije pravi jeftinu radnu snagu kod stranog gazde, a mlade i obrazovane tera u inostranstvo. Vreme je da Milun Todorović podnese ostavku.


Pozivam ga da to uradi i to ću smatrati časnim potezom u trenutku kada na silu održava vladajuću većinu sa jedva 38 od 75 odbornika koji ga podržavaju u skupštini grada Čačkaˮ.

 


Informativna služba DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.