Novosti

Boško Obradović: Vlada da odgovori na pitanja koja uznemiravaju javnost

Boško Obradović: Vlada da odgovori na pitanja koja uznemiravaju javnost

Predsednik Dveri, Boško Obradović, postavio je danas u Narodnoj skupštini četiri pitanja predsedniku Vlade i ministrima Šarčeviću, Kuburović i Vulinu, a koja veoma uznemiravaju javnost u Srbiji i rekao da bi predstavnici Vlade Republike Srbije morali u hitnom roku da na njih odgovore.


Ministre Šarčeviću, ko je izradio ovaj obrazovni paket i ko je iz ministarstva poslao ovo školama u sred školske godine?


Ko je radio pilot projekte u našim vrtićima i školama bez saglasnosti roditelja sa našom decom i da li je ovo urađeno sa Vašom saglasnošću ili, što bi bilo još gore, bez Vaše saglasnosti?


Šta su stručne kvalifikacije doktorke Ljiljane Bogavac i Dušice Popadić, autorki ovih seks-obrazovnih paketa i ko će da odgovara za ovo seksualno nasilje nad našom decom i roditeljima?


Šta, dakle, vi, gospodo iz vlasti, pilotirate, projektujete i eksperimentišete sa našom decom i roditeljima, jer, zapravo, vi ste Soroš u Srbiji. Ako tražite Soroša na protestima, naći ćete ga u vašem Ministarstvu prosvete koje izrađuje ovakve obrazovne pakete bez pitanja roditelja.


Gospodine predsedniče Vlade i ministre Kuburović, da li je završena istraga o privatizaciji šabačke „Save“ koju je privatizovao „Luki komerc“ iz Pećinaca, firma i Milorada Pantića, funkcionera Srpske napredne stranke?


Kako je Pantić kupio firmu za 20,7 miliona dinara kada je njena vrednost procenjena na 1,3 miliona evra? Koliko je radnika otpušteno nakon privatizacije „Save“?


Da li je istina da je kapital iz „Save“ prebacivan u „Luki komerc“ na osnovu fiktivnih dugovanja? Da li je Milorad Pantić bio bliski saradnik Demokratske stranke?


8. januara 2015. godine Milorad Pantić je hapšen zbog ilegalne preprodaje 1,338 tona duvana, odnosno pribavljanja protivpravne koristi od preko 490 miliona dinara i štete za budžet Srbije u iznosu 139 miliona dinara. Dokle je stigla istraga i zašto je Pantić i dalje na slobodi i upravlja SNS-om u Pećincima?


I dve ključne teme za ministra Vulina, da li smo došli u situaciju da se kao u opštini Aleksandrovac usvajaju tkz. lokalni akcioni planovi za unapređenje položaja migranata u periodu od 2017. do 2021. Godine?


Ko u ovoj državi ima ideju da naseli migrante širom Srbije? Kakva je situacija u šatorskim naseljima kod autobuske stanice u Beogradu i da li je normalno da će Srbija postati najveći azilantski centar u Evropi nakon vaših ugovora o readmisiji sa Evropskom unijom, gde će svi oni koje Evropska unija ne bude želela da primi, završiti u Srbiji, a mi finansirati i obezbediti naseljavanje migranata u sopstvenoj zemlji?


To ne smemo dozvoliti i Dveri su apsolutno protiv toga.  Ko je dao nalog Centru za socijalni rad u opštini Pećinci da se prekine ugovor o radu sa geronto-domaćicom Draganom Milićević, nakon što se desetak dana ranije u javnosti pojavila kao domaćin Boška Obradovića u toku predsedničke kampanje 2017. na svom imanju u Pećincima?


Dragani Milićević je uručen otkaz pod izgovorom da nema sredstava u budžetu opštine Pećinci za njen angažman, iako se samo par meseci ranije, ista Opština hvalila da su obezbeđena sredstva za 2017. i da su prezadovoljni angažmanom Dragane Milićević koja je za 23.000 dinara mesečne plate obilazila i starala se o 65 starih i nemoćnih lica u opsegu od 40 kilometra od centra Pećinaca?


Zahtevamo istragu o ovom slučaju, jer sumnjamo na diskriminaciju, institucionalno nasilje i politički progon nad političkim neistomišljenicima i hitnu inicijativu Ministra za vraćanje Dragane Milićević na posao.


 Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.