Novosti

Boško Obradović: Vreme je da se progovori o korupciji u SNS

Boško Obradović: Vreme je da se progovori o korupciji u SNS

Sada Aleksandar Vučić ima priliku da dokaže da li borbi protiv korupcije podležu i članovi SNS ili ih neko sa vrha republičke vlasti štiti.

Korupcija buja  u redovima SNS, što je konačno obelodanjeno na primeru bivše naprednjačke vlasti u Novoj Varoši  na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije Srpskog pokreta Dveri u Čačku. Na konferenciji su učestvovali: Boško Obradović, predsednik Dveri, Rade Raketić, odbornik Dveri u skupštini opštine Nova Varoš, Marko Popadić, član novog opštinskog veća u Novoj Varoši u ime Dveri, Slaviša Purić, novi zamenik predsednika opštine i Dejan Grbić, pomoćnik direktora Direkcije za izgradnju Nove Varoši. Dveri imaju odbornike u 28 gradova i opština u Srbiji.

Nova Varoš je prva opština u Srbiji u kojoj su Dveri deo vladajuće većine. To je i prva opština u Srbiji u kojoj je smenjena lokalna vlast SNS i SPS. Posle opštine Prijepolje i Nova Varoš u kojoj su Dveri otkrile korupcionaške afere vlasti SNS - nastavljamo sa opozicionim radom i svu dokumentaciju i dokaze za korupciju dostavićemo novom ministru pravde i predsedniku Vlade Republike Srbije kada dođu na sednicu Narodne skupštine Republike Srbije. Za pet godina Vučićeve vlasti niti jedan slučaj korupcije nije završio pravosnažnom sudskom presudom niti se u zatvorima Srbije na zasluženoj višegodišnjoj robiji danas nalazi jedan jedini lopov koji je opljačkao Srbiju u prethodnih 26 godina. Još jedan dokaz da je borba protiv korupcije Srpske napredne stranke velika laž i prevara je da je predsednik zlatiborskog okružnog odbora SNS Dimitrije Paunović još uvek na slobodi - rekao je Obradović. Posle predsednika opštine Prijepolje Dragoljuba Zindovića iz SNS, koga su odbornici Dveri u skupštini opštine Prijepolje uhvatili u otvorenoj korupciji, sada otkrivamo javnosti novu korupcionašku aferu u SNS – slučaj Nova Varoš.

Naime, bivši predsednik opštine Nova Varoš i aktuelni načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović iz SNS stoji iza niza korupcionaških afera koje su zatvorene u fiokama policije, tužilaštva i sudova zbog zaštite koju mu pruža visoki funkcioner SNS i donedavni ministar pravde Nikola Selaković. Ovo je priča o korupciji u vrhu SNS o kojoj Aleksandar Vučić – kao „veliki borac protiv korupcijeˮ – gromoglasno ćuti. Ovo je neverovatna priča o ulaganju opštinskih para u opremanje državne imovine koja se potom privatizuje, a da iza svih tih privatizaciji stoji predsednik opštine lično. Ovo je priča o nenamenskom trošenju narodnih para i prelivanju u privatne džepove. Ovo je slika stranačke pljačke države koja se odvija u celoj Srbiji. Pozivam Aleksandra Vučića da se javno izjasni o ovoj aferi u najvišim redovima SNS - Zaključio je Obradović. Detalje o otkrivenim korupcijama bivše naprednjačke vlasti u Novoj Varoši pogledajte ovde. Sada Aleksandar Vučić ima priliku da dokaže da li borbi protiv korupcije podležu i članovi SNS ili ih neko sa vrha republičke vlasti štiti, kao što je bivši ministar pravde Nikola Selaković štitio do sada bivšeg predsednika opštine Nova Varoš Dimitrija Paunovića, koji mu je asfaltirao put do rodne kuće u Novoj Varoš od 2 kilometra u vrednosti od 7 miliona dinara.  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri    

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.