Novosti

Boško Obradović: Zajedno smo jači i možemo da se suprostavimo vlasti

Pres-služba Saveza za Srbiju

Boško Obradović: Zajedno smo jači i možemo da se suprostavimo vlasti

Boško Obradović za Kurir: „Mi želimo da vratimo normalan život u Srbiju koga više nema i da zaustavimo odlazak naše dece u inostranstvo.“

1. Da li su izbori u Lučanima prvi na kojima nastupa Savez kao organizacija? Šta očekujete od tih izbora?

- Lokalni izbori u opštini Lučani, koji nas očekuju do kraja godine, biće prvi izbori u Srbiji na kojima će se pojaviti Savez za Srbiju, kao novoformirani, najveći opozicioni blok na srpskoj političkoj sceni u poslednjih 15 godina. Zajedno smo jači i možemo da se suprotstavimo vlastima. Na lokalnim izborima u Lučanima po prvi put pratićemo regularnost izbora od prvog trenutka, na dnevnom nivou, i ovo će biti veliki test da li u Srbiji uopšte više ima fer i poštenih izbora.

 


2. Zašto ste za otvaranje prve kancelarije Saveza izabrali baš selo Kotraža kod Guče? 

- Kotraža je najvažniji poljoprivredni centar Dragačeva i poslednjih godina se izdvaja kao važno opštinsko središte uz Lučane i Guču. To je i biračko mesto gde su se pre četiri godine seljaci prvi put u Srbiji otvoreno suprotstavili SNS batinašima koji su došli sa strane da im prete. Zato smo tu otvorili prvu kancelariju Saveza u Srbiji i započeli kampanju za nastupajuće izbore. 

 


3. Šta su ključne poruke Saveza glasačima? Šta je to što vi nudite? 

- Mi želimo da vratimo normalan život u Srbiju koga više nema i da zaustavimo odlazak naše dece u inostranstvo. Hoćemo da sprečimo rasprodaju naših rudnih bogatstava, poljoprivrednog zemljišta i rečnih tokova. Hoćemo da pare iz državnog budžeta idu domaćim a ne stranim privrednicima. Donećemo Zakon o ispitivanju porekla imovine i uvesti specijalnog tužioca za korupciju. 

 


4. Kako ste doživeli negodovanje poslanika DS da im Vi budete koordinator u Skupštini?

- Ja sam jedan od koordinatora poslaničkih grupa Saveza u Skupštini zajedno sa Sandom Rašković Ivić iz Narodne stranke i Goranom Ćirićem iz DS. Nastavljamo skupštinski rad kroz svoje samostalne poslaničke klubove, ali ćemo sarađivati oko svih tema koje su ušle u zajedničku programsku platformu Saveza u 30 tačaka. Izvor: Kurir


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.