Novosti

Boško Obradović: Zaštitimo reke Stare planine i cele Srbije

Info služba Dveri

Boško Obradović: Zaštitimo reke Stare planine i cele Srbije

„Ostvarili smo pobedu u zaštiti životne sredine i u zajedničkoj borbi mnogih građana Srbije protiv izgradnje MHE. Odlukom Vrhovnog kasacionog suda sprečena je dalja gradnja mini hidroelektrane Pakleštica na reci Visočici na Saroj planini.“ – rekao je predsednik Dveri.

On je podsetio da je na sednici Skupštine 4. oktobra govorio upravo o ovom problemu i da je tada predložio rešenje, koje je sada ovaj sud i primenio. „To vam govori o tome da se ja i moj tim ozbiljno bavimo ovom temom i nudimo izvodljiva i potrebna rešenja, i pokazuje vam da se država, kada hoće, može izboriti sa protivzakonitom izgradnjom MHE.“ – rekao je Obradović.


Po njegovim rečima ova odluka Vrhovnog kasacionog suda daje nadu da će sudovi i nadležno ministarstvo i u drugim slučajevima protivzakonite izgradnje MHE reagovati i zaustaviti dalje uništavanje životne sredine koje je i sam ministar Trivan nazvao hororom.


„Mi još jednom pozivamo i ministra za zaštitu životne sredine i druge nadležne organe da spreče i zaustave izgradnju svih MHE koje ugrožavaju životnu sredinu i da zaštite naše reke ne samo na Staroj planini, već i na Kopaoniku i drugim mestia, da tamo gde treba obeštete investitore i da pokrenu pitanje krivične odgovornosti za davanje građevinskih i drugih dozvola. Pozivamo nadležne da se ne zaustave na tome već da država interveniše i da, tamo gde je početkom gradnje već narušen biodiverzitet i uništena priroda, učine sve da se priroda vrati u pređašnje stanje.“ – zaključio je Obradović


 

Info služba DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.