Novosti

Bošku Obradoviću ponovo zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju

Bošku Obradoviću ponovo zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju

Danas je predsednik Dveri Bošku Obradoviću ponovo zabranjen ulaz na teritoriju naše južne pokrajinu Kosovo i Metohija. On je zadržan na administrativnom prelazu Jarinje, jer kako se navodi u dokumentu zabrane „predstavlja pretnju javnoj bezbednosti“ te lažne države Kosovo.

„Da li je moguće da u 21. veku može da postoji zabrana slobode kretanja negde na evropskoj teritoriji. Kako ja kao narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, kao građanin i državljanin Srbije ne mogu da uđem na teritoriju Republike Srbije? A to je nesumnjivo po našem Ustavu i po rezoluciji 12 44 SB i teritorija Kosova i Metohije“, istakao je Obradović.


On je naveo da je ova zabrana izvršena u direktnoj koordinaciji Beograda i Prištine, s obzirom na to da se danas formira Savez za Srbiju – Savez za Kosovo i Metohiju i to predstavlja pretnju i za vlasti u Beogradu, ali i za nelegitimne separatističke vlasti u Prištini.


On je pozvao institucije Srbije da reaguju i da objasne kako jednom narodnom poslaniku Republike Srbije nije omogućena sloboda kretanja.


„Ovo je direktan dogovor Aleksandar Vučića i Hašima Tačija, oni žele da onemoguće stvaranje Saveza za Srbiju – Saveza za Kosovo i Metohiju, danas u Gračanici, jer je to zapravo stvaranje alternativne politike ovoj sramnoj izdajničkoj i protivustavnoj politici koju vodi aktuelna vlast“, rekao je Obradović.


Delegacija Dveri je nastavila putovanje za Gračanicu bez predsednika Obradovića, na čelu sa članovima Predsedništva, narodnim poslanikom Marijom Janjušević i predsednikom GrO Dveri Beograd Jugoslavom Kiprijanovićem.


Zaposleni naprednjaci u javnom sektoru u Gračanici okupirali su po nalogu svojih šefova Dom kulture u Gračanici, gde danas treba da se održi konstruktivna sednica Predsedništva Saveza za Srbiju na Kosovu i Metohiji kako bi onemogućili njeno održavanje, što pokazuje jasan strah naprednjaka zbog prisustva drugačije politike na prostoru naše južne pokrajine.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.