Novosti

Dveri Čačak: Zdrav život – ničija briga

Jutub TV Lav plus

Dveri Čačak: Zdrav život – ničija briga

Dok se Čačani ovih dana bude uz zvuke motornih testera, pred čijom snagom padaju višedecenijska stabla, gradsko rukovodstvo pokušava da prikrije zločin pompeznom sadnjom „prutića “ na Ljubić keju. Srbija je najsiromašnija zemlja u Evropi i ima najzagađeniji vazduh na Balkanu, a Čačak najzagađeniji grad u Srbiji kada je reč o izduvnim gasovima. Dokaz za naše tvrdnje pronalazimo na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine (sepa.gov.rs ).

Neverovatno ali istinito, i pored ovakvih podataka, Milun Todorović i SNS nastavljaju sa sečom višedecenijskih stabala koji imaju značajnu ulogu u zaštiti Čačana od pomenutih izduvnih gasova.

 


Tabela koncentracije NO2, azot-dioksid, (izduvni gasovi) po gradovima (Izvor: Vazduh 2017)


Pored navedenog, po treći put se u kratkom vremenskom intervalu rekonstruiše nadvožnjak na obilaznici oko Čačka, saobraćaj ponovo usmerava kroz sam centar grada i tako dodatno zagađuje vazduh. Gde je ovome kraj?

 

Ovo je direktna posledica potpune nebrige gradske vlasti i loših urbanističkih rešenja, stoga pitamo gradsko rukovodstvo:

1.                   Da li je prioritet trebalo da bude izgradnja ulice 10 i drugih novih saobraćajnica koje bi rasteretile centar grada od vozila ili šminkanje ulice Veselina Milekića? Čiji se lični interesi zadovoljavaju pomeranjem prioriteta?

2.                   Koliko ste novih, zelenih površina u gradu uredili?

3.                   Za koliko su se smanjile zelene površine u gradu, samo tokom vaše vlasti?

4.                   Koliko desetina (stotina) višedecenijskih stabala u gradu ste posekli?

5.                   Da li ćete konačno sprečiti trovanje Zapadne Morave?

6.                   Da li ste uradili bilo šta da bi vazduh i životna sredina u Čačku bila, makar malo čistija?


Zbog svega navedenog, Srpski pokret Dveri traži ličnu odgovornost nosioca vlasti (gradonačelnika i njegove pomoćnice), koji osim što arče pare građana i završavaju sebi šeme i kombinacije, ne preduzimaju ništa na poboljšanju kvaliteta života građana grada Čačka, naprotiv.

 


GrO Dveri Čačak


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.