Čestitka Dveri srpskom narodu za Vaskrs

Čestitka Dveri srpskom narodu za Vaskrs

Dveri žele da Vam najiskrenije čestitaju najradosniji hrišćanski praznik, Vaskrs.

Iako Srbija danas možda ne izgleda kao najradosnije mesto za život, verujemo da će se to promeniti i da će Srbija opet postati mesto pod kapom nebeskom u kojoj je život prioritet i gde mladi žele da ostanu da rade, žive i osnuju svoje porodice.

Mi se dugo borimo da porodične vrednosti postanu prioritet broj jedan u našoj državi. Danas smo svedoci da porodična politika pobeđuje širom Evrope i sveta. I zastava naše porodične politike i naše države će se uskoro ponosno vijoriti.

 

 

Pozivamo Vas da izdržite još malo, da ne odustanete, da se ne razočarate, da verujete da bolji dani tek dolaze. Porodične vrednosti pobediće i u Srbiji, samo moramo izdržati do kraja.

Znamo da je svima teško, da se porodice bore za goli opstanak, da mnogi nemaju ni za najosnovnije potrebe, da su nam banke ogulile kožu sa leđa, da mladi ne mogu da se zaposle, da su penzioneri najsiromašniji sloj društva, da su zdravstvo i prosveta potpuno poniženi, ali zbog naše dece mi moramo izdržati.

 

 

Jedino što našoj deci možemo ostaviti, jeste uređena država. Možemo im ostaviti i novac, i slavu, i teritorije, ali oni sa tim neće biti srećni. Biće srećni samo ako svi žive normalno i zadovoljno, a to se može jedino ako im ostavimo uređenu državu.

Ugledajmo se na sve one koji su sledili Hrista, doživljavali razna poniženja, uvrede i stradanja, ali su ipak na kraju radosno uskliknuli HRISTOS VOSKRESE! I samo su oni osetili tu radost novoga života i nove nade.

I naš narod zaslužuje da veruje u novi život i novu nadu, koja je svima nama potrebna i ovde na zemlji i koja nesumnjivo dolazi.

 

 

Zato ne smemo odustati, ne smemo se predati, ne smemo dozvoliti da loše nadjača dobro.

Mi našu čašu žuči već dugo ispijamo i strpljivo i hrabro čekamo ukus meda.

 

 

Budimo dakle, hrabri ljudi, koji neće odustati, jer se nadaju konačnoj pobedi dobra.

Zato Vam još jednom želimo da u miru, zdravlju, radosti, i nadi u bolje vreme koje dolazi, provedete sa svojim najmilijima najlepši hrišćanski praznik.

HRISTOS VOSKRESE – VAISTINU VOSKRESE!

 

 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

 

 

Podeli naShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0