Novosti

Čitam ali ne objavljujem, kršim zakon ali ko mi šta može!

Čitam ali ne objavljujem, kršim zakon ali ko mi šta može!

Reči su jednog od vlasnika medijskog glasila u Subotici na naše insistiranje na odgovoru zašto se ne objavljuju saopštenja Srpskog pokreta Dveri u Subotici. To je slika i prilika Subotice, svi mediji udruženi u zajednički poduhvat da služe samo kao stranačko glasilo SNS-a i SVM-a.

Nedavna poseta ministara za rad, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića Subotici pokazuje rešenost vlasti da traga za socijalno ugroženim kategorijama stanovništva i da pokazivanjem empatije prema toj kategoriji, brigu, treba da se svi osetimo zadovoljni kako vlast brine i o onima kojima su sredstava i pomoć najpotrebnija. Tom prilikom je posetio Udruženje za slepe i slabovide osobe grada Subotice.


Smatramo da je to jedan lep gest koji bi u normalnoj situaciji bio vredan pažnje i imao podršku svih onih kojima je važan odnos prema osobama sa invaliditetom, koje su na marginama društva i koje zaslužuju mnogo bolji tretman od onog koji je sada . Obećanja su data i sve je prilikom te posete ličilo na dobro osmišljen medijski nastup i promociju SNS-a u nekoj njima izmišljenoj kampanji za neke tamo nastupajuće izbore za koje će se posle dužeg prenemaganja odlučiti ili odustati predsednik Aleksandar Vučić.


Posle toga na prijemu u gradskoj kući gradonačelnik Bogdan Laban je naglasio da će grad Subotica za socijalne kategorije stanovništva izdvojiti u 2019. godini planiranih 5% više sredstava nego u 2018 godini. Sve to kako bi se popravio položaj jednog dela građana Subotice. Ono što tom prilikom nije napomenuo da su njima ti građani potrebni kao i u ovom slučaju Udruženje slepih i slabovidih da se navodno baveći socijalnim temama skreće pažnja sa gorućih tema grada Subotice a to je nenormalna korupcija i kriminal vlasti.


Gradonačelnik nije rekao da je za lokalne medije odnosno sufinansiranje javnog informisanja od strane grada Subotice u 2019. godini određeno povećanje od 50% to jest 10 puta veće povećanje od povećanja za socijalna davanja od 5 %, umesto 26 miliona dinara u 2018. biće 39 miliona dinara u 2019. godini.


Nije im važno da li ljudi imaju šta da jedu već samo da građani ne znaju i ne čuju za njihov kriminal i korupciju.


Postavljamo pitanje gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu: Da li je za grad Suboticu prioritet rešavanja problema gladi naših sugrađana ili da subotički mediji koji prikrivaju istinu dobiju 50% više sredstava?

 


Izvor: Grad Subotica


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.