Novosti

Delegacija Dveri na slavi manastira Hilandar

Delegacija Dveri na slavi manastira Hilandar

Na praznik Vavedenja Presvete Bogorodice, delegacija Srpskog pokreta Dveri koju su činili potpredsednici Pokreta dr Predrag Mitrović i Marko Pušica, član Predsedništva Zoran Pavlović i član Uprave beogradske organizacije Miloš Simović, bila je na slavi manastira Hilandar.

U svečanoj slavskoj atmosferi hilandarski monasi i njihovi gosti uzneli su molitve Gospodu. Uoči manastirske slave služeno je svenoćno bdenije uz učešće monaha iz drugih svetogorskih manastira.


Po drevnom običaju, na dan slave igumansko mesto na jedan dan je preuzeo iguman manastira Vatopeda Jefrem. Još od vremena Svetog Save i Svetog Simeona Mirotočivog postoje posebne veze između Vatopeda i Hilandara.


Članovi Srpskog pokreta Dveri se trude da redovno odlaze u Hilandar. Za nas Hilandar predstavlja najpre školu za sticanje neophodnog smirenja i za učvršćivanje delatne ljubavi prema Bogu i rodu. Istorija srpske carske lavre nas obavezuje da i mi, u skladu sa darovima dobijenim od Gospoda, doprinesemo napretku srpskog naroda.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.