Novosti

Delegacija Dveri u poseti Bugarskoj

Delegacija Dveri u poseti Bugarskoj

Srpski pokret Dveri nastavlja sa spoljnopolitičkom aktivnošću u regionu. Ovoga puta predstavnici Dveri su posetili naše istočne susede.

Potpredsednik Dveri dr Predrag Mitrović, u pratnji člana Glavnog Odbora Gorana Igića, susreo se sa značajnim političkim i medijskim subjektima u Sofiji poput predsednika Narodnog pokreta rusofila g. Nikolaja Malinova i zamenika predsednika prof. dr Stanislava Stanilova, inače poznatog arheologa.


 


U odvojenom susretu koji je organizovao g. Nikolaj Dimitrov delegacija Dveri se susrela i sa predsednikom političke partije Ataka, g. Volenom Siderovim. U srdačnom razgovoru u prostorijama Atake, učestvovao je i g. Stanil Stanilov, jedan od najperspektivnijih političara mlađe generacije.

Dr Mitrović je izrazio zahvalnost što je u bugarskom narodu bilo pojedinih političara, koji su javno iskazali negodovanje povodom priznavanja tkz. „nezavisnog Kosova“. Mitrović je naglasio da postoje mnoge neiskorišćene mogućnosti ekonomskog povezivanja. Sa druge strane, suverenističke snage jačaju u regionu, pa se očekuje zanimljiv rasplet političke krize u Bugarskoj, jer se na parlamentarnim izborima, koje je Predsednik Republike Bugarske Rumen Radev raspisao za 26. mart, očekuje uspeh evrorealista.




Dogovorena je dalja saradnja u cilju boljeg upoznavanja stavova srpskih i bugarskih rodoljuba, a nadamo se da će, nakon izbora, već na proleće, u Beograd doći do uzvratne posete bugarskih suverenista.

Treba na sve ovo dodati, da je dr Predrag Mitrović, gostovao na sofijskoj TV Alfa i upoznao bugarsku javnost sa stavovima Dveri i ekonomskim rešenjima, praveći komparaciju ekonomskih pokazatelja između Srbije i Bugarske. Goran Igić, gostovao je na Bloomberg TV, u udarnom terminu, odmah nakon gostovanja vodećeg bugarskog politikologa Kalojana Metodijeva, u emisiji Dimitra Vučeva, sjajnog mladog novinara. Igić je iskazao očekivanje da će doći do drugog kruga predsedničkih izbora i da podrška Obradoviću raste.


 


Pored svega toga, delegacija Dveri posetila je Crkvu Svete Nedelje, u kojoj se nalaze mošti Svetog Kralja Milutina.

Sofija je pokazala gostoprimstvo i nadamo se da je ovo početak boljih odnosa razumevanja između srpskih i bugarskih rodoljuba.


Info služba Srpskog pokreta Dveri





Podeli vest: