Novosti

Do kada će Aleksandar Vučić tolerisati i čuvati korumpirane kadrove u sopstvenim redovima?

Do kada će Aleksandar Vučić tolerisati i čuvati korumpirane kadrove u sopstvenim redovima?

Opštinska organizacija Dveri u Novoj Varoši ukazuje celokupnoj srpskoj javnosti na problem koji već dugo postoji u našoj opštini, a odnosi se na veliku korupciju koju nadležne državne institucije nemo posmatraju, skrivajući sve predate materijalne dokaze u svojim fiokama.


Leglo korupcije u Novoj Varoši je Srpska napredna stranka, odnosno čelnici opštinskog odbora SNS-a. Opština Nova Varoš je jedno od retkih mesta u Srbiji gde SNS nije na vlasti. Pad sa vlasti u Novoj Varoši je upravo prouzrokovan korupcionaškim marifetlucima čelnika SNS-a u opštini, što su građani odmah prepoznali i uvideli.


Prateći višegodišnje stavove i programska načela predsednika SNS-a, aktuelnog premijera, izabranog predsednika i koordinatora svih službi bezbednosti, Aleksandra Vučića, korupcija je kancer srpskog društva, zato mu postavljamo pitanje, zašto je toleriše među svojim ljudima, u ovom slučaju, u Novoj Varoši?


Za pet godina vlasti Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića, sve je ostalo na rečima, bez ikakvih konkretnih dela. No, šta je bilo – bilo je, sada valja videti šta nas očekuje u bliskoj budućnosti. Stav Dveri je jasan – borba protiv korupcije mora biti beskompromisna.


Dokaz za to je upravo delovanje u opštini Nova Varoš, u kojoj su Dveri pokazale spremnost da se suprotstave korupciji i sa njom izađu na kraj.


Za osam meseci, koliko su Dveri deo vladajuće većine u Novoj Varoši, upućeno  je 15 krivičnih prijava nadležnim tužilaštvima. Ove prijave su poslate na veći broj adresa i nisu zasnovane na sumnji, već ih prate obrađena papirologija i dokazi. Za sada nadležna tužilaštva nemaju u planu da procesuiraju vladajući vrh SNS-a u Novoj Varoši. Zbog toga smo primorani da ostale krivične prijave, a kojih ima u velikom broju, zadržimo za neko drugo vreme kada će zakon biti dostupan i jednak za sve.


Potpuno nam je jasno da je u ovakvoj državi, u kojoj sve zavisi od jednog čoveka, nemoguće očekivati da institucije slobodno rade svoj posao i budu verni čuvari pravde, reda i zakona. To je problem koji građani osećaju već godinama i teško će se nešto suštinski promeniti pod aktuelnom vlašću. Ipak, to nije razlog da ne pozovemo najmoćnijeg čoveka u državi i predsednika vladajuće SNS, Aleksandra Vučića, da otpočne sa čišćenjem redova sopstvene stranke i na taj način pokaže barem deo spremnosti da učini ono što godinama govori –  da se obračuna sa korupcijom.
Obračun sa korupcijom u Novoj Varoši je dobra prilika da svi režimski mediji iznova podgreju priču o beskompromisnoj borbi protiv korupcije izabranog predsednika, a mi nemamo ništa protiv da na ovom konkretnom slučaju pokupi hvalospeve i medijski se promoviše.


Interes naše opštine je da se sa političke scene uklone ljudi koji i danas zastrašuju, prete odbornicima, ucenjuju ih, nude stanove, pozamašne svote novca, raznorazne poslove, samo da bi se kupovinom odbornika vratili na vlast i nastavili da rade u svom interesu i na korist svoje lične imovine koju su višestruko uvećali vršeći četiri godine vlast u našoj opštini.


Nemamo nameru da ulazimo u unutrašnja pitanja drugih stranaka, ali želimo da na svaki mogući način doprinesemo radu pravosudnih institucija kojima je u nadležnosti da procesuiraju korupciju i organizovani kriminal. Aktuelna vladajuća većina u Novoj Varoši se pokazala imuna na sve pritiske iz redova moćnika iz SNS-a, koji su do te moći stigli upravo radnjama koje tužilaštvo treba da proveri.


Pravosudne institucije, nažalost, nisu slobodne i zavise od volje izabranog predsednika Aleksandra Vučića. Na njemu je da odluči da li će i dalje tolerisati korupciju čelnika SNS-a u Novoj Varoši ili će dopustiti da pravosuđe postupi po zakonu i procedurama. Materijalni dokazi postoje i nalaze se u fiokama nadležnih tužilaštava.


Postoje samo dve opcije: očuvanje korumpiranih kadrova na čelu novovaroškog SNS-a, ili podrška poštenim i časnim ljudima koji su dugo u senci gore navedenih.


Dveri sa svojim koalicionim partnerima nastavljaju svoje delovanje u pravcu iskorenjavanja korupcije u našoj sredini, što je u najvišem interesu građana Nove Varoši.


 


Informativna služba Dveri u Novoj Varoši


Podeli vest: