Novosti

Dragana Milićević: Živimo u vreme podeljenosti

Dragana Milićević: Živimo u vreme podeljenosti

Svim građanima Srema pravoslavne veroispovesti Srpski pokret Dveri čestita najveći i najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs.

Danas živimo u vremenu velike podeljenosti i kada je netrpeljivost  zahvatila sve kategorije našeg društva, pozivamo građane Srema da se odupru tako što će probuditi usnulog Hrista u svom srcu. Ne odričući se osnovnog jevanđeljskog principa, a to je ljubav.


Samo ljubavlju za bližnje, za voljenu Srbiju možemo pobediti egoizam, pohlepu, ambiciju, samoljublje, i doći do smirenja i tolerancije. Tada nam draga braćo i sestre neće biti teško da uvažimo, saslušamo i poštujemo jedni druge.


Neka bi dao Bog da u svakome od nas vaskrsne ljubav za Vaskrs jake Srbije slobodnih ljudi koji su „mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi“. Hristos vaskrse!


 

Dragana Milićević,

Okružni koordinator Dveri za Srem


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.