Novosti

Dveri Aranđelovac: da li je preprodaja „Starog zdanja“ najveće „pranje novca“ u istoriji Aranđelovca?

Aranđelovac info / Aurora

Dveri Aranđelovac: da li je preprodaja „Starog zdanja“ najveće „pranje novca“ u istoriji Aranđelovca?

Poštovani sugrađani, svedoci smo da je u ponedeljak 28.01.2019. godine prodato preduzeće u stečaju „Bukuljska nova slatina“, a u čijem sastavu se nalazio i hotel „Staro zdanje“, simbol Aranđelovca. Da li će svi objekti koji su se nalazili u okviru pomenute firme biti obnovljeni i stavljeni u funkciju, nećemo znati u narednih pet-šest godina. Kao što znate, mi smo se borili protiv prodaje “Starog zdanja“ i za celovitost parka.

Nažalost, „Staro zdanje“ je prodato, a 2,88 hektara parka nisu vraćena u njegovu celovitost, odnosno još uvek je na snazi odluka Vučićeve Vlade iz 2015. godine o izuzimanju 2,88 hektara parka iz parkovske celine.


No, vratimo se na „Staro zdanje“. U svakoj državi u kojoj su policija, tužilaštvo i sudstvo nezavisni, bilo bi posla na pretek kada je reč o „Starom zdanju“. Naime, samo nedelju dana po kupovini „Starog zdanja“, „pao“ je dogovor o preprodaji između novog kupca, preduzeća „Stublina“ i opštine Aranđelovac.


U svakoj pravnoj državi, ovakav način poslovanja izazvao bi veliku sumnju da je u pitanju „pranje novca“, pogotovo jer je za opštinsku vlast Srpske napredne stranke to stvar rutine, uzimajući u obzir istoriju poslovanja opštinske vlasti za vreme njihovog mandata. A podsetićemo da je za granitne ploče u Glavnoj ulici plaćeno 72 miliona dinara, da je za video-nadzor izdvojeno preko 50 miliona dinara, da se privatnoj naprednjačkoj televiziji daje 5 miliona dinara godišnje, da je pokušana određena isplata geodetskoj firmi iz Kraljeva preko konkursa za medije, da je CESID-u isplaćeno 600 hiljada dinara za nekakvo istraživanje o kvalitetu života...


Kada se sve to zna, potpuno nam je nejasna uloga Radovana Milojevića, vlasnika „Stubline“, a koji je do ovog slučaja važio za vrlo uglednog aranđelovačkog privrednika. Gospodina Radovana Milojevića pozivamo da javno kaže da li je bio primoran da privatizuje „Bukuljsku novu slatinu“, a zatim preproda „Staro zdanje“ po nalogu kriminalnih krugova iz Srpske napredne stranke?


Ako je tako, pozivamo ga da se povuče iz ovakvih, u najmanju ruku, sumnjivih poslova, jer je sigurno da će po padu Srpske napredne stranke sa vlasti, ova preprodaja biti predmet istrage državnih organa.OO Dveri Aranđelovac


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.