Novosti

Dveri Beograd: Alarmantno stanje u glavnom gradu

Ibarska magistrala, Adrani 03.06.2019.

Dveri Beograd: Alarmantno stanje u glavnom gradu

Pri prvoj većoj kiši Beograd stvarno postaje Beograd na vodi, a jučerašnje slike bujica, izlivanja kanalizacije i potopljenih razrovanih ulica iz srpske prestonice pokazuju sav nemar gradskih vlasti, koja gotovo ništa ne čini da bi probleme otklonila.

Primer je nerešeno odlivanje atmosferskih padavina na samoj „Ibarskoj“ magistrali ​ na potezu od „Lav auta“ prema benzinskoj stanici. Tu čak i manje padavine prave ogromno jezero, a veće dovode do prekida ​ i preusmeravanja saobraćaja. Najnoviji primer nam dolazi iz nedavno otvorenog tržnog centra „Ada mol“ koji su prve veće kiše praktično potopile. Voda je zatvorila gotovo polovinu lokala, a slivala se iz vođica električnih instalacija, te na ovaj način direktno ugrozila živote i zdravlje posetilaca i zaposlenih.


Građevinske dozvole se dele prema burazerkom principu, građevinska inspekcija mora da žmuri na kršenje zakona, i dolazimo u situaciju da se upotrebne dozvole dobijaju bez ispunjenja svih zakonskih obaveza, a to može imati nesagledive posledice na bezbednost građana i sigurnost imovine.


Gradska organizacija Dveri Beograd traži ostavke aktuelnih gradskih vlasti jer su  korumpirani i nesposobni da upravljaju gradom.


 

GrO Dveri Beograd


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.