Novosti

Dveri Beograd: Sumnjivi tenderi u Domu zdravlja u Lazarevcu

Dveri Lazarevac

Dveri Beograd: Sumnjivi tenderi u Domu zdravlja u Lazarevcu

Sumnjivo poslovanje rukovodstva Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ u Lazarevcu na čelu sa aktuelnim direktorom Jovanom Milojevićem, bivšim kadrom G17+, danas naravno SNS, najbolje se može uvideti praćenjem tendera i javnih nabavki u ovoj ustanovi.

Izdvajamo jedan takav primer: tendere za održavanje voznog parka koje već godinama unazad dobija isključivo jedna firma, „Art auto“ iz Čibutkovice na čijem čelu je, sasvim slučajno - zet direktora Doma zdravlja.


Dokumentacija koju smo izdvojili za ovu temu zapravo su odluke o dodeli ugovora ali i jedno obaveštenje o obustavi postupka javne nabavke - onda kada se javljaju četiri ponuđača! Razlog je „neprihvatljiva ponuda“!
Prihvatljiva ponuda za rukovodstvo Doma zdravlja izgleda je isključivo ona u kojoj niko ne poremeti planirani ishod tendera i javnih nabavki. Kada se zet javi sam - posao je dodeljen, a tako je i bilo na ponovljenom tenderu za isti posao 20 dana kasnije kao i više puta pre i posle ovog konkretnog slučaja, a što se iz dokumentacije da i potvrditi.


Povodom navedenih sumnji Dveri će podneti prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije od koje očekujemo da ispita ceo slučaj, a oformićemo i lokalni antikorupcijski tim Dveri za praćenje poslovanja svih ustanova, javnih preduzeća i Uprave GO Lazarevac.Opštinska organizacija Dveri Lazarevac


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.