Novosti

Dveri Čačak: Ko je glavni drvoseča u Čačku?

Dveri Čačak: Ko je glavni drvoseča u Čačku?

Naprednjačka vlast i klika već duže vreme seje mržnju među građanima našeg grada i vrše razdvajanje na podobne i nepodobne, čineći sve da nam zagorčaju i otežaju život. Radi se o ljudima koji su neznalice i jedino što su uradili u životu jeste što su kupili diplomu.

Čak i kada ih uhvatimo u lažima, prevarama, kriminalu, oni ostaju istrajni, znajući da ni policija, ni sud, ni tužilaštvo neće reagovati na njihova dela, jer su sa njima u dilu.
Građani postaju svesni razmere razaranja, uništavanja i pljačke ovog grada pod vlašću SNS-a i sve češće i otvorenije kritikuju poteze ove vlasti poput glamurozno najavljene akcije „Naša šuma – naša briga“, gde SNS vlast plaća sadnice i do 6.000 dinara, iako je njihova vrednost na tržištu mnogo manja ili poput zagađivanja reke Zapadne Morave ili poput nelegalne gradnje u Čačku i nenamenskog dodeljivanja sredstava iz gradskog budžeta.


A povod za aktuelnu kritiku građana je besomučna seča stabala po celom gradu od strane ove vlasti!
Pitamo se ima li ko u ovom gradu mogućnost da spreči katastrofu? Posečeno je ili osakaćeno toliko stabala, da nijedna akcija, pa makar ona bila i sa hiljadu stabala neće imati efekta. Možda tek za 10 ili 15 godina. Ali šta da radimo ovim povodom  i koliko će još stabala stradati do tada?


Da zlo bude veće i ono što su do sada uradili se osušilo, pa se pod velom noći popravljaju zasađeni drvoredi, kako bi se prikrili promašaji i nestručnost.
U cilju alarmiranja javnosti, zaštite sugrađanke Svetlane koja se usudila javno da kritikuje vlast SNS i njihovu nestručnost, ali i radi objektivnog informisanja građana, šaljemo vam slike stabala koja su ponovo posađena duž korita reke Morave. Inače da napomenemo, ovo se  inače nije smelo uraditi, jer se nalazi u ingerenciji Srbijavoda i u vodoplavnom području.


Na slikama se jasno vidi da je od 100 stabala zasađenih prošle godine, u sred leta kad mu vreme nije, novom akcijom presađeno je oko 70 do 80.
Iako smo i tada molili da se to ne radi, stručnjaci Gradskog zelenila, na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem i njegovom svitom, Igorom Trifunovićem, Markom Parezanovićem i ostalima, napravili su štetu od skoro 500.000 dinara, jer je svako stablo građanima naplaćeno po 6.000 dinara.


Koliko još stvari treba da se uništi u Čačku, da bi se neko dozvao pameti ili odgovarao za propuste i otišao u zatvor? Mislimo da je dosta i da je vreme za promene!


 

GrO Dveri Čačak


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.