Novosti

Dveri Čačak obeležile Nedelju porodice

Dveri Čačak

Dveri Čačak obeležile Nedelju porodice

Čačak – Srpski pokret Dveri u centru grada, na trgu, tradicionalno je sa najmlađim sugrađanima kroz smeh i igru obeležio Svetski dan porodice.

Odbornik Dveri u Skupštini grada Čačka, Miloš Rakonjac, ističe da se ova politička organizacija od početka svog osnivanja zalagala za opstanak pravih porodičnih vrednosti i da su veća ulaganja u tom smeru neophodna.
„Mi u Srbiji danas nemamo nijednu instituciju koja se bavi podrškom porodici i iz tog razloga je izuzetno važno da imamo to ministarstvo. Ne znači da se pomoć treba pružiti samo porodicama sa više dece, već ne smemo zaboraviti ni samohrane roditelje, mlade bračne parove, ni staračka domaćinstva“, rekao je Rakonjac.


On ističe da je neophodno povećati budžet za populacionu politiku kako bi mladi roditelji imali veći podsticaj kad je u pitanju stvaranje porodice.


„U Srbiji je danas budžet za podršku nevladinim organizacijama veći od budžeta namenjenog za demografiju. Zato je neophodno da se izvrše poreske reforme u korist porodice“, navodi Rakonjac.Izvor: Glas zapadne Srbije / Epicentar

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.