Novosti

Dveri Čačak: Vlast pozvala policiju na sednicu Skupštine grada Čačka

OzonPres

Dveri Čačak: Vlast pozvala policiju na sednicu Skupštine grada Čačka

Prvi dan 23. zasedanja Skupštine grada Čačka prekinut je sinoć u kasne sate ispred ponoći pokušajem izazivanja nasilja od strane predsednika skupštine, Igora Trifunovića, i šefa odborničke grupe SNS, Aleksandra Maksimovića.

Tokom čitavog dana odbornici opozicije su bili izloženi neprestanim verbalnim napadima i provokacijama kolega iz vladajuće koalicije. Nakon više od 12 sati iscrpljujućih diskusija u kojima je opozicija imala oštar ali i konstruktivan stav, videvši da ne postoji način da sve sprovedu onako kako žele, predsednik Skupštine uz pomoć naprednjačkog šefa odlučuje da sednicu nastavi do duboko u noć. Namera je bila da bez prisustva javnosti pređu raspravu o „Zračku“ i time sakriju sve nezakonite radnje u vezi sa ovom ustanovom. U trenutku kada su svi prisutni odbornici opozicije podigli ruke da prijave povredu poslovnika, Igor Trifunović je još jednom iskoristio oprobani metod spuštanja glave i zanemarivanja svih prijava. Pri tom je bez opravdanja izrekao i niz mera opomena odbornicima koji su nastavili da traže reč po poslovniku.


Ulaskom u salu predsednika odborničke grupe Dveri, Aleksandra Tanaskovića, Igor Trifunović kreće sa očiglednim provokacijama i vređanjima, u čemu mu se pridružuje i Aleksandar Maksimović. Scenario i režija sa prošlogodišnje sednice se ponavlja, Šojić ponovo igra svoju ulogu, svi glumci su na svom mestu, Slavica Dragutinović opet spremna da pozove hitnu pomoć. 


Ali, ovoga puta su otišli i korak dalje. Režiseri su pozvali i policiju koja u uniformi dolazi na njihov poziv.


Ovo je prvi put u poslednjih 30 godina da se policija otvoreno meša u politički život i upada u skupštinsku salu. Svesni da je kraj vladavine blizu, predstavnici čačanske vlasti više ne biraju sredstva borbe. Šta je sledeće? 


"Da li je normalno da posle 12 sati rada, u 22:30, kada u Skupštini grada sedi 5 odbornika vlasti i 15 odbornika opozicije predsedavajući nastavlja sa sednicom? Kakav je to kvalitet rada? Očito je namera vlasti bila da provuče određene tačke dnevnog reda i da o njima naši sugrađani ništa ne saznaju, pre svega mislim na Zračak i TOČ. Incidenta nije bilo. Ja sam se pojavio oko 22:30 na poziv koleginica jer su pojedine odbornice završile u Hitnoj pomoći na pregledu zbog iscrpljenosti i psihičkog maltretiranja od strane Igora Trifunovića i Aleksandra Maksimovića. To je uigran tandem: Maksimović vređa članove uže i šire familije, a Trifunović to ne vidi. To se zove mobing. To su dva nasilnika koji siluju sve nas. Došlo je do verbalnog duela gde su pale neprimerene reči i sa njihove i sa moje strane, a razmisliću o pravnim mogućnostima da se zaštitimo od uvreda i mobinga. Maksimović je javno priznao da je do sada promenio tri stranke i da će, ako mu se ova ne svidi, promeniti i nju, što jasno govori o kakvom se čoveku radi i da mu nije strano da slaže i podmetne" – rekao je Tanasković.


GrO Dveri Čačak


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.