Novosti

Dveri: Crnogorski režim potpisao aneksiju Crne Gore

Dveri: Crnogorski režim potpisao aneksiju Crne Gore

Na Cetinju je, de fakto, potpisana aneksija Crne Gore. Nikako drugačije se ne može tumačiti činjenica da je Skupština Crne Gore jednoglasno, sa 46 glasova, usvojila Predlog zakona o potvrđivanju Severnoatlantskog ugovora, kojim se obezbeđuju uslovi za pristupanje Crne Gore NATO savezu.


Treba napomenuti da je odluka Skupštine Republike Crne Gore na Cetinju, usvajanjem Protokola o članstvu u severno-atlantskoj alijansi, donešena protivno većinskoj volji naroda Crne Gore, ali i ne učestvovanjem opozicije i predstavnika Srba u donošenju ove odluke.


Ignorisano je to što je srpski narod, ali i drugi građani Crne Gore, zahtevao održavanje referenduma o članstvu u ovoj zločinačkoj organizaciji, što predstavlja nečuveno kršenje ljudskih prava i gaženje demokratskih tekovina od strane režima Mila Đukanovića.


Pristupanje Crne Gore NATO-u, ovoj vojnoj organizaciji je potrebno isključivo zbog njenog geografskog položaja. Vojni potencijal ove male balkanske zemlje ravan je nuli i sigurno neće uvećati borbene kapacitete Saveza. Pravi razlog crnogorskog članstva je pojačano prisustvo Alijanse na Balkanu i lakše uključivanje novih država u NATO sferu.


Nije teško uočiti povezanost između današnje odluke crnogorskog parlamenta i puča u Makedoniji gde albansko-plaćenička koalicija očekuje pomoć NATO-a za konstituisanje vlasti.


I EU je, očigledno, zaboravila na svoje “vrednosti”, pošto je izostala reakcija njene administracije u pravcu poštovanja deklaracija, konvencija o ljudskim pravima i slobodi odlučivanja o ovako važnim temama, u trenutku kad se odluka o članstvu donosi u skupštini, a ne na referendumu. Jasno je i zašto – licemerje EU je svima odavno poznato.


Posebno je žalosno da po pitanju crnogorskog članstva u NATO, Vlada Republike Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem zauzima stav koji je na granici između odobravanja i nezainteresovanosti, sa opravdanjem da Srbija poštuje izbor crnogorske Skupštine. Navodno, aktuelna srpska vlast poštuje odluku, koja je navodno u interesu crnogorskog naroda pri čemu će se Beograd navodno pridržavati politike vojne neutralnosti. U svemu ovome, Vučić kao Milov partner na NATO putu, ćuti o svemu lošem u CG jer je dužan Milu.


U svojoj istoriji Crna Gora je imala mnogo svetlih trenutaka kojim je zadivila sav slobodarski i pravdoljubivi svet ali u 21. veku najvažniji postupci njene vlasti su sve bruka za brukom.


Nakon otcepljenja Crne Gore od Srbije na neregularnom referendumu iz 2006. godine, priznanja nezavisnosti tzv. Kosova i uvođenja sankcija Ruskoj federaciji, današnji dan ostaće upisan kao jedan od najsramnijih u istoriji Crne Gore zbog gubljenja suvereniteta i teritorijalnog integriteta koji je stečen na Berlinskom kongresu 1. jula 1878. godine kada je potvrđena njena nezavisnost.


 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest: