Novosti

Dveri i DSS traže od Nikolića da ne potpiše zakon o saradnji sa NATO

Dveri i DSS traže od Nikolića da ne potpiše zakon o saradnji sa NATO

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović i predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić zatražili su danas od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne potpisuje ukaz o proglašenju zakona o saradnji sa NATO i kritikovali aktuelnu vlast jer tim povodom nije raspisala referendum.

Obradović je ispred Predsedništva Srbije rekao novinarima da je sporazum o saradnji sa NATO jedno od ključnih pitanja za budućnost Srbije. „Otkuda im ideja da potpisuju sporazume sa jednom osvajačkom, imperijalnom, zločinačkom i kriminalnom organizacijom kakav je NATO? Više od 80 odsto građana Srbije po svim istraživanjima javnog mnjenja je protiv učlanjenja Srbije u NATO i ovakvih sporazuma“, rekao je Obradović. On je poručio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je ovo šansa da spasi svoj obraz i politički identitet i postavio pitanje njegovog kredibiliteta pred dodelu nagrade Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, koja će biti održana u Moskvi, 9. marta.  

04-dveri-dss-nato-sporazum-beta

  Predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić kazala je da taj sporazum omogućava NATO vojnicima da uđu u svaku kasarnu, institut i kuću, a da za to ne odgovaraju. „Pozivam predsednika države, koji je položio zakletvu da će čuvati celovitost i slobodu Srbije, da ne potpisuje ovaj zakon jer potpisujući ovaj zakon on postaje saučesnik u okupaciji vlastite države od strane NATO. Predsednik treba da zna da on ne odgovara za svoje postupke samo Aleksandru Vučiću, nego i građanima Srbije“, rekla je Rašković Ivić. Ona je uporedila sporazum koji je DSS potpisala sa NATO 2005. godine, kada je ta stranka bila na vlasti, sa novim sporazumom. „Sporazum koji je tada potpisan je sporazum koji nije ni izdaleka izgledao tako kako izgleda ovaj. Sporazum koji je tada potpisan bio je u okviru aranžmana Partnerstva za mir, koji ima i Ruska Federacija, pa onda to nije ništa strašno. I taj sporazum je podrazumevao da samo trupe mogu da imaju prolaz, bez mogućnosti da se ulazi u kasarne i kuće, da se ima diplomatski imunutet“, rekla je Rašković Ivić.   Izvor: Beta (Foto: Beta)  
 
 
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.