Novosti

Dveri izabrale potpredsednike i internacionalnog sekretara

Dveri izabrale potpredsednike i internacionalnog sekretara

Nakon Radnog sabora Dveri, u nedelju, 4. septembra u Beogradu, održana je sednica Glavnog odbora na kojoj je izabrano pet potpredsednika, internacionalni sekretar Pokreta i novi članovi Predsedništva.

Za potpredsednike Srpskog pokreta Dveri izabrani su:

Za internacionalnog sekretara Dveri, koji će voditi odbor za međunarodne odnose, izabran je dr Nemanja Zarić, koordinator Saveta za porodicu Dveri i član Svetskog kongresa porodica. Novi članovi Predsedništva, pored prof. dr Jasmine Vujić, su i Zoran Pavlović, Predrag Simić i Jugoslav Kiprijanović.  

Kratke biografije novih potpredsednika i članova predsedništva Dveri:

dr-jasmina-vujic-dveri-kategorija Prof. dr Jasmina Vujić - redovni profesor na Kalifornijskom univerzitetu u Berkliju, naučnik je i stručnjak svetskog glasa u oblastima nuklearne fizike. Preko 10 godina sarađuje sa Dverima. Član Predsedništva, koordinator Saveta za dijasporu i član Saveta za obrazovanje i nauku Srpskog pokreta Dveri.   dr-ivan-dojcinovic-post Prof. dr Ivan Dojčinović - profesor na Fizičkom fakultetu u Beogradu i predsednik je Društva fizičara Srbije od 2012. godine. Član je Predsedništva zadužen je za koordinaciju Savetom za nauku i obrazovanje Srpskog Pokreta Dveri.   predrag-mitrovic-post Dr Predrag Mitrović - koordinator Stručnog saveta za finansije, ekonomiju i privredu Srpskog pokreta Dveri. Redovni je učesnik velikog broja nacionalnih i međunarodnih naučnih skupova i autor naučnih radova iz oblasti privrednog razvoja, ekonomske politike, nacionalne ekonomije, javnih finansija i monetarne ekonomije i bankarstva.   marko-pusica-post Marko Pušica - šef pravnog tima i koordinator Stručnog saveta za ustavna pitanja, pravdu i zakonodavstvo Srpskog pokreta Dveri. Advokat je i jedan je od tvoraca Statuta Srpskog pokreta Dveri.   branimir-nesic-post Branimir Nešić - koordinator  Stručnog saveta za kulturu Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva  i jedan od osnivača Srpskog sabora Dveri, zajedno sa Boškom Obradovićem. Nešić je jedan od idejnih tvoraca i organizatora Srpske mreže. Direktor je i glavni i odgovorni urednik Izdavačke kuće „Catena mundi“.   dr-nemanja-zaric-post dr Nemanja Zarić - izabran je za Internacionalnog sekretara Dveri. Predstavnik je Dveri u Svetskom kongresu porodica, najvećoj međunarodnoj organizaciji za očuvanje prirodne porodice, koja ima svoj predstavnika u Ujedinjenim nacijama. Član je Predsedništva Srpskog pokreta Dveri i koordinator Saveta za porodicu i socijalna pitanja. Po profesiji je hirurg.   zoran-pavlovic-post Zoran Pavlović - koordinator rada Stručnih saveta i sekretar Predsedništva. Jedan od autora prosvetnog programa Srpskog pokreta Dveri o osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju kao i  Statuta Pokreta. U javnosti poznat kao profesor istorije koji je dobio prekršajnu prijavu turističke inspekcije Beograda na Kalemegdanu zbog javnog časa koji je držao učenicima osnovnih škola sa Kosova i Metohije.   predrag-simic-post Predrag Simić - do imenovanja za člana Predsedništva bio je predsednik Nadzornog odbora. Član je Saveta za ekonomiju, privredu i finansije Srpskog pokreta Dveri.   jugoslav-kiprijanovic-post Jugoslav Kiprijanović - direktor Informativne službe Srpskog pokreta Dveri u kojoj je obavljao više funkcija od 2012. Profesionalno bio angažovan kao producent i član uredništva u izdavačkoj kući „Catena mundi“. Od avgusta 2016. nalazi se na poziciji Višeg savetnika-konsultanta Poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije.  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri   izabrani-potpredsednici-dveri-2016-FB

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.