Novosti

Dveri kao jedini zaštitnici porodične politike u Srbiji

Dveri kao jedini zaštitnici porodične politike u Srbiji

Delegacija Srpskog pokreta Dveri na čelu sa predsednikom, Boškom Obradovićem, učestvovala je na Svetskom kongresu porodica i Globalnom forumu političkih lidera, na kojem se učestvuje samo po pozivu.

Tom prilikom otvoren je drugi Demografski forum u Budimpešti. Delegatima se obratio premijer Mađarske Viktor Orban. Premijer Mađarske je svojim učešćem pokazao da država Mađarska želi da ulaže i brine o podsticajima rađanja i porodičnoj politici, za razliku od porodične politike koju danas podstiče aktuelna vlast u Srbiji.

-

-

Delegaciju Dveri na čelu sa predsednikom Dveri, Boškom Obradovićem, činili su dr Nemanja Zarić, Marija Janjušević, Jugoslav Kiprijanović, Slobodan Dimović, Radoš Pejović, Miloš Rakonjac, Zita Njari Igić, Zorana Kiprijanović i Slađan Rankić.

-


-

Predsednik Dveri, Boško Obradović, govorio je na Globalnim forumu političkih lidera na temu o mogućnostima u sprovođenju porodične politike u okviru državne politike.

-


-

U okviru foruma, delegacija Dveri susrela se sa veoma bitnim ljudima i političkim liderima Evrope i sveta, sa kojima su razmenili političke stavove, utvrdili kontakte, dalju političku saradnju i zajednički posetili Parlament Mađarske.

-


-

Najvažnije ličnosti sa kojima se susrela delegacija Dveri su Žoltan Balog ministar za ljudske resurse u Vladi Republike Mađarske, Katalin Novak državna sekretarka za porodicu i omladinu, Olga Epifanova potpredsednik Ruske Dume, Fred Najl član parlamenta Australije, Antoni Šimanski senator iz Poljske, Beatriks fon Storč, poslanik Evropskog parlamenta (Alternativa za Nemačku), Ana Zaborska poslanik Evropskog parlamenta, Klaudio Damiko međunarodni sekretar Lige severa Italije, kao i mnogi drugi.

-


-

Na Forumu su govorili i politički lideri, predstavnici parlamenata iz čak trideset zemalja sveta, kao i domaćini, predstavnici Vlade Mađarske.

Ovaj forum se održavao prvi put i imao je za cilj stvaranje platforme za razmenu ideja i konkretnih akcija na najvišem političkom nivou - nivou političkih lidera u cilju sprovođenja proporodične politike kroz prizmu dosadašnjih uspeha i neuspeha.

Na Svetskom kongresu porodica, govorili su dr Nemanja Zarić, internacionalni sekretar Dveri i Boško Obradović, predsednik Dveri.

-

-

Tom prilikom Obradović je istakao da svi mi plaćamo cenu neoliberalne totalitarne ideologije, koja želi da uništi naše porodice, oslabi naše nacije i isporuči naše države interesima globalnog kapitala.

„Zbog toga mi predlažemo koncept porodično orijentisanih partija. Hajde da zajedno radimo i stvorimo platformu oko koje možemo da se složimo i da pokažemo svetu da možemo stvoriti nešto novo i fundamentalno različito od neoliberalnog koncepta društva. Ovo je budućnost sveta. Porodično orijentisana društva i države i zaštita prirodne porodice“ – zaključio je Obradović.

-


-

Učešćem na ova dva značajna događaja, Dveri potvrđuju svoju poziciju da su na svetskom nivou prepoznate kao društveno odgovorna politička organizacija koja aktivno učestvuje u savremenom svetskom trendu za reafirmaciju  i zaštitu porodice i porodičnih vrednosti, kao ključne tačke za budućnost čovečanstva i vladavinu mira i razumevanja među narodima i religijama širom sveta.

-

Informativna služba Dveri

-

-
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.