Novosti

Dveri Niš: Sačuvajmo Niš otet od najgorih

Media reform centar

Dveri Niš: Sačuvajmo Niš otet od najgorih

GrO Dveri Niš želi da izrazi zahvalnost građanima Niša na izuzetno toplom prijemu našeg predsednika, gospodina Boška Obradovića, u petak 12. aprila.

Uprkos tragikomičnim pokušajima vlasti da probaju da spreče Istinu da se pojavi pred građanima Niša, ona se ne može sakriti. A istina je da teku poslednji dani najgore vlasti u istoriji Srbije. To zna odlično i režim koji besramno laže, krade, otima institucije, provocira i maltretira ovaj namučeni narod. Brojni izrazi zahvalnosti, ohrabrenja i podrške na koje je Boško Obradović naišao u našem gradu, svedoče o dve potpune različite slike stvarnosti u kojoj živimo: režimskih laži koje proizvode i reprodukuju njihovi mediji koji su okupirali i zatrovali celokupan javni prostor, i istine da Srbija dolazi sebi, da tiha većina više neće da trpi lopovluk, beščašće i izdaju. Da prepoznaje i poštuje hrabrost i spremnost predsednika Obradovića da se od Srbije načini mesto za život po meri normalnih ljudi.


Nečuvena uzurpacija institucije Skupštine grada u petak i sramni pokušaj da se u najjevtinijem karikaturalnom maniru inscenira navodna ugroženost skupštine od predsednika Boška Obradovića i Dveri Niš, zaista je jadan način da se providnom laži sakrije istina - da je jedini nasilnik i uzurpator ova vlast i njegova partokratska hobotnica koje ćemo se uskoro rešiti. Slanjem plaćenih batinaša na miran skup građana Niša koji protestuju protiv zla, a koji su ovi pokušali da prekinu, dok je predsednik govorio - nisu uplašili nikoga. Svakako ne Dveri. Mi stojimo i stajaćemo u odbranu dostojanstva svih građana Niša i znaćemo da se suprotstavimo svakom takvom pokušaju. Budite sigurni u to.
Obaveštavamo javnost da su GrO Dveri Niš uspele, uprkos svim pritiscima SNS, da organizuju prevoz za svoje pristalice za odlazak na veliki protestni skup u Beograd, u subotu 13. aprila. Ovim putem se zahvaljujemo prevoznicima iz Niša koji su bili hrabri i odoleli pritisku. Poručujemo Nišlijama da nas ima, da ovaj grad itekako ima hrabre ljude, izuzetne ljude, koji su spremni da podrže Dobro i za njega rade. Vlastima poručujemo: niko vas se više ne boji. Vaši pokušaji da zastrašite Nišlije, smešni su. Išli smo u Beograd, predstavljali naš grad dostojanstveno, i videli jednu novu Srbiju, Srbiju vrednih, hrabrih i poštenih, koju niste uspeli da uplašite i uništite, ipak i uprkos svemu što radite.


Dveri Niš podržavaju mirne proteste koji u Nišu traju još od januara meseca. Na njima sa ponosom učestvujemo. SNS je Niš pretvorio u ruinu. Oni se oglušuju o glas Nišlija. Oni nas ne čuju, oni o nama ne misle, oni o narodu ne brinu. Brinu o svojim izvršiteljima, o Parking servisu koji dere kožu građanima Niša besramno ga pljačkajući, brine o svojim medijima koji ne brinu o javnom interesu, već o sramnim partijskim nalozima, saučestvujući  u ponižavanju Nišlija.
 Dveri Niš znaju šta Niš jeste i šta Niš može da bude. Pozivamo na odgovornost celokupnu javnost - akademsku, privrednu, medijsku i građansku da svi zajedno preuzmemo odgovornost i sačuvamo naš grad, otet od najgorih, od onih koji ne poznaju i ne vole Niš.


Dveri Niš rade na tome ozbiljno i predano. Pridružite nam se. Da spasimo Niš. Ovo je, bre, naš grad. Oni neka idu. Mi ostajemo da ovde živimo, stvaramo i volimo sa našom decom.


 

GrO Dveri Niš


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.