Novosti

Dveri Novi Sad: Malverzacije članova SNS

Foto: Robert Getel / RAS Srbija

Dveri Novi Sad: Malverzacije članova SNS

Nije se još ni stišala bura zbog afere u koju je upleten ministar policije Nebojša Stefanović, koji ne samo da nema validan doktorat, već nema završen ni fakultet, a javnost u Srbiji iznova je izložena poniženju zbog saznanja da je bahati direktor i kadar Srpske napredne stranke u Novom Sadu, za tri meseca sebi utrostručio platu i u maju primio 1,6 miliona dinara.

Nekadašnji šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Novog Sada i dojučerašnji direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev je, kako prenose mediji, od novog kupca sakrio dugovanja i potraživanja ove firme od skoro milion evra, a pride je za plate sebi i najbližim saradnicima za samo tri meseca nezakonito isplatio još 97 miliona dinara.


Da se ne radi o dobro poznatom korupcionašu i kriminalcu, sa brojnim aferama i osuđujućim presudama iza sebe, Novosađani bi mislili da se radi o loše režiranoj predstavi, kojoj je cilj da nas poduči da razlikujemo dobro od zla, poštenog domaćina od nepopravljive štetočine. Ali ne, radi se o dobro uhodanoj shemi, gde se ucenjeni i brojnim aferama i kriminalom opterećeni pojedinci postavljaju na ključna mesta sa kojih treba da se izvlači novac. Tako je bilo sa Milovančevim dok su besneli ratovi 90-ih, tako u vreme kad je bio šef odborničke grupe u Novom Sadu i dok je slovio za najplaćenijeg funkcionera SNS, a tako i kada je prvostepenom presudom proglašen krivim da je kao direktor Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici učestvovao u nameštanju sedam tendera za nabavku medicinske opreme u vrednosti od više od 100 miliona dinara.


Srpski pokret Dveri već više od 20 godina govori da bi, da smo normalna zemlja, ovakva sramota zahtevala ostavke gradonačelnika i članova gradskog veća, te pokretanje istražnih postupaka. U Srbiji to za sad nije slučaj, a svi oni upravo danas pokušavaju da zataškaju ove afere, smenjujući Milovančeva sa mesta direktora i sklanjajući ga na neko bezbednije mesto. Mi im poručujemo da će doći trenutak kada to više neće moći da rade i kada će svi odgovarati u skladu sa zakonom.


 

GrO Dveri Novi Sad


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.