Novosti

Dveri obeležile 170 godina Srpske Vojvodine

Dveri obeležile 170 godina Srpske Vojvodine

Lider Dveri Boško Obradović je zajedno sa članovima iz odbora sa prostora Vojvodine spustio transparent "Vojvodina srpski ponos" sa Petrovaradinske tvrđave.

Dveri su danas nizom aktivnosti od Sremskih Karlovaca do Novog Sada obeležile 170 godina od istorijske Majske skupštine održane 1848. godine i proglašenja Srpske Vojvodine.
Boško Obradović je istakao da je ovo važan datum jer je to bio korak ka prisajedinjenju Srema, Baranje, Bačke i Banata Srbiji i izraz političkih težnji srpskog naroda u Vojvodini. On je rekao da mi danas ne smemo biti ništa manje aktivni na zaštiti srpskih nacionalnih interesa od naših predaka koji su uradili ovako važnu stvar.
Marija Janjušević je rekla da su Dveri pripremile poseban bilten "Srpska Vojvodina" i letak posvećen važnim istorijskim ličnostima sa prostora Vojvodine koji će članovi Dveri deliti građanima Novog Sada.
Informativna služba Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.