Novosti

Dveri: Održan okrugli sto o Kosovu i Metohiji

Infoslužba Dveri

Dveri: Održan okrugli sto o Kosovu i Metohiji

Danas je u prostorijama Pres centra Udruženja novinara Srbije u Beogradu, održan okrugli sto o Kosovu i Metohiji, na kojem su učestvovali Boško Obradović, prof. dr Slobodan Samardžić, dr Marko Jakšić, Dragana Trifković, Dragan Todorović i docent Dejan Mirović.

Zaključci učesnika sa okruglog stola o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji su sledeći:


1. Osuđuje se i odbacuje politika predsednika države i Vlade Srbije povodom Kosova i Metohije zato što ta politika tokom pet godina vodi ne samo faktičkom, nego i pravnom priznanju tzv. države Kosovo.

2. Obraćajući se srpskoj javnosti sigurni smo da postoje načini da se Srbija izvuče iz ove pogubne politike, koja poništava celokupnu istoriju bića Srbije i njeno današnje postojanje.
Ovde spadaju:

  • povratak pitanja KiM u okvire SB UN, i u skladu sa tim, postepeno odricanje države Srbije od saradnje sa misijom EULEKS na KiM;
  •  prekid učešća u daljim razgovorima u okviru Briselskog sporazuma, budući da ovaj sporazum i njegova potpuna primena znači odricanje Srbije od KiM; potrebno je pokrenuti inicijativu pred Ustavnim sudom Srbije da ispita ustavnost zakletve koju su Srbi - ministri, poslanici, odbornici, sudije i policajci uz nagovor i odobrenje vlasti Srbije položili pred institucijama lažne države Kosovo;
  • današnje predstavnike vlasti Srbije u institucijama lažne države Kosovo potrebno je što hitnije povući iz tih institucija;
  • da bi se demokratski verifikovali ovi zahtevi potrebno je organizovati referendum sa jasnim pitanjem o tome da li su građani Srbije za ostanak KiM u okviru svoje države Srbije;
  • u okviru pripreme referenduma neophodno je organizovati slobodan javni dijalog i svestrano upoznavanje građana Srbije sa okolnostima koje su dovele do sadašnjeg stanja navodne neophodnosti da se Kosovo i Metohija definitivno prepuste albanskoj manjini.


3. Na okruglom stolu je pokrenuta inicijativa za formiranje radne grupe za pripremu delovanja i dokumenta za odbranu Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

4. Ovo je jedini način da se zaustavi srljanje Srbije u priznanje lažne države Kosovo i sunovrat države u njeno samorazaranje u režiji današnje vlasti.
Beograd, 30.oktobar 2017. godine

Informativna služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.