Novosti

Dveri proslavile punoletstvo pod sloganom – Vreme je za pobedu!

Dveri proslavile punoletstvo pod sloganom – Vreme je za pobedu!

Naš zadatak je da građanima Srbije obezbedimo slobodu, mir, pravdu, ekonomski razvoj i sigurnost, čuvajući duhovni i nacionalni identitet, brinući da ostanemo svoji na svome, poručio je predsednik Srpskog pokreta Dveri i jedan od osnivača ove organizacije Boško Obradović, na svečanoj konvenciji u Domu omladine povodom obeležavanja 18 godina postojanja Dveri.

On je ocenio da nije bilo lako svih ovih 18 godina i da neće biti lako ni ubuduće, niti će moći brzo da se dođe do narodnog i državnog boljitka i blagostanja. Lider Dveri, Boško Obradović, je istakao  da je za velike političke i ekonomske promene potrebna  pre svega duhovna i moralna obnova. Dolazi vreme kada će Vučićev režim pasti sa vlasti i to vreme počinje 2017. godine, naglasio je Obradović.

Branimir Nešić, jedan od osnivača Dveri, sada potpredsednik stranke, rekao je da je tajna trajanja i uspeha Dveri  u doslednosti i kontinuiranom radu. Mi smo jednostavno Srbi i Srpkinje koji su zasukali rukave u želji da menjaju i sebe i svet u kojem žive, istakao je Nešić. On je, sažimajući suštinu programa ove organizacije, rekao da su Dveri srpsko gledište na najbolnija i najhitnija srpska pitanja danas.

Boško Obradović je istakao da će Dveri ponosne na našu istoriju, duhovnost i tradiciju, da služe isključivo interesima svoga naroda i države.

„Naša je obaveza da brinemo i o svim Srbima u okruženju i rasejanju, jer je Srbija njihova matična država. Nema odstupanja od borbe za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, nema nastavljanja ovog pogubnog puta u EU i NATO, okrećemo se strateškoj saradnji sa Rusijom i svim slobodoljubivim i rodoljubivim narodima u Evropi i svetu. Da vratimo narodu državu, da se narod ponovo pita i odlučuje o svojoj sudbini na referendumima“ – naglasio je Obradović.

On je rekao da bez radnog mesta i posla nema jake porodice, bez jake porodice nema jake države, bez jake države nema zaštite  bezbednosti građana. Tu sam da zastupam i radim za vaše interese, za sve naše porodice, za sve naše ljude, za svako naše selo i grad, za svaki kraj Srbije, za svakog Srbina sveta, istakao je Obradović i dodao da posle 70 godina lutanja, postavljamo srpski nacionalni interes na  prvo mesto.

On je kao prioritete istakao borbu protiv bele kuge, zaustavljanje pljačkanja Srbije od strane partijskih parazita, tajkuna i bankara rigoroznom kaznenom politikom, zaustavljanje rasprodaje prirodnih, privrednih bogatstava i poljoprivrednog zemljišta strancima, usmeravanje subvencija domaćim privrednicima i poljoprivrednicima, a ne stranim investitorima, nadoknađivanje svega što je oteto penzionerima, vraćanje redovnog služenja vojnog roka.

Radićemo na boljem povezivanju Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, a nikada nećemo zaboraviti Republiku Srpsku Krajinu i Srbe koji žive u Hrvatskoj, Federaciji Bosne i Hercegovine, Albaniji i Makedoniji, naglasio je Obradović. Čestitajući prisutnima 18 godina Dveri, Obradović je poručio – „Mi sve ovo možemo i umemo da sprovedemo. Naše vreme tek dolazi.“

Branimir Nešić je podsetio da su Dveri prošle dug put menjajući forme delovanja – od časopisa, udruženja, koordinatora srpske mreže, socijalnog i humanitarnog pokreta, grupe građana do političke organizacije, i naglasio da je suština Dveri  uvek ostajala ista. On je rekao da je još od vremena Svetoga Save i crkveno-narodnih sabora, osnova srpskog nacionalnog identiteta  slobodarsko-demokratska tradicija.

„Istina i sloboda bile su zvezde vodilje srpskog naroda kroz istoriju. Žeđ za tom osnovom nije našla prave predstavnike ni 1990. ni 2000. godine. I umesto da se posle jugoslovenstva i komunizma vratimo sebi, da obnavljamo srpsku kuću na čvrstim temeljima, da spoznamo prošlost da bismo u sadašnjosti pravili sigurne korake ka budućnosti, usledile su godine dodatnog razbijanja i rasprodaje svega što je bilo srpsko i nacionalno“ ocenio je Nešić.

On je istakao da je posle 100 godina lutanja, stradanja i mraka došlo  vreme da srpskom narodu vratimo državu. Došlo je vreme da konačno uzmemo život u svoje ruke, rekao je Nešić. On je ocenio da moramo prvo da budemo utemeljeni u srpskom gledištu, u svojoj kulturi i narodu, u svojoj tradiciji i istorijskom iskustvu, da bismo znali šta je dobro kod drugih naroda i drugih civilizacija i da ono što je dobro uzimamo i primenjujemo kod sebe. Svi oni koji su se stideli svoje kulture i svog naroda završili su u ćorsokaku. Za razliku od njih, Dveri znaju koju svetinju brane, istakao je Nešić.

Predsednik Političkog saveta Dveri Kosta Čavoški, istakao je da su Dveri na srpskoj političkoj sceni jedina dosledna i prava srpska, nacionalna stranka. One ne primaju novac od stranih vlada i njihovih ispostava, rekao je Čavoški i naglasio da jedino Dveri  pregovore naše Vlade sa samoproglašenim nezavisnim Kosovom smatraju veleizdajom. Nacionalizam nije porok, nego vrlina, poručio je predsednik Političkog saveta.

Predsednik Međunarodne organizacije za porodicu Brajan Braun istakao je da će ono što Dveri rade ostaviti trag ne samo u Srbiji, već i čitavom svetu. Podržavam Boškovu kandidaturu, Dveri su jedina politička opcija koja je porodicu stavila u centar svojih aktivnosti, naglasio je Braun.

Član borda direktora Međunarodne organizacije za porodicu, predstavnik za Rusiju i ambasador ove globalne organizacije u Ujedinjenim nacijama Aleksej Komov poručio je da je za Ruse Srbija mala Rusija, a Rusija je velika Srbija.  On je rekao da je Rusija donela mnoge zakone koji pomažu porodicu, kao i da se Dveri zalažu za istu politiku i da je ta politika, politika budućnosti. Komov je prisutnima preneo pozdrave Putinove stranke Jedinstvene Rusije sa kojom Dveri imaju potpisan Sporazum o saradnji.

Nekadašnji predsednik Evropske partije naroda u Evropskom parlamentu i dugogodišnji italijanski parlamentarac Luka Volonte pozdravio je prisutne i dao podršku Dverima putem linka. Volonte je rekao da želi da naglasi svoju podršku unapređenju porodične politike koju Dveri zastupaju u svojim političkim aktivnostima i predsedničkoj kampanji, a naročito merama porodične politike za mlade ljude.

„Nadam se da će vaš uspeh u predsedničkoj kampanji, u vezi sa odgovorom na pitanje šta je Evropa, koje su suštinske vrednosti Evrope sa hrišćanskim identitetom, kao i jasno dogovor države na želju velike većine mladih ljudi širom Evrope za brakom i porodicom, zaista do prineti obnavljanju ideje Evrope i obnavljanju značaja Srbije između Evrope i Rusije,“ istakao je Volonte.

Skup je počeo intoniranjem državne himne „Bože pravde“, a pre obraćanja Boška Obradovića zaorila se himna Dveri „Za život Srbije“.

Prisutnima su se obratili i poznati srpski pisac Zorica Kuburović, član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri i predstavnik Dveri u Međunarodnoj organizaciji za porodicu Nemanja Zarić i predsednik beogradskog odbora Dveri i narodni poslanik Srđan Nogo.

Skupu su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog života Srbije i predstavnici ruske i kineske ambasade.


Informativna služba  Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.