Двери прославиле Светог Саву у Петровграду и Новом Саду

Двери прославиле Светог Саву у Петровграду и Новом Саду

 У Петровграду, Новом Саду и многим другим местима широм Србије, чланови и симпатизери Двери су се окупили да прославе Светог Саву  и подсете се најважнијих порука које је овај највећи српски светитељ и просветитељ оставио свом народу.

 

 

Свети Сава је нераздвојна целина српског националног бића и Двери верују да све поруке и поуке које је  овај највећи светитељ и просветитељ записао пре толико векова, управо сада, у 21. веку  могу бити путоказ за обнову савремене српске државе.

 

 

У Светосављу је извор знања и храбрости да се преброде изазови савремених друштвено-политичких дешавања и заустави економска и духовна пропаст Србије.

 

 

У свим деловима Србије у којима су чланови и симпатизери покрета Двери прославили Светог Саву атмосфера је била свечана и пуна симболике, а порука јединствена –Светосавље има одговоре, утеху и путоказ за све Србе којима је обнова Србије циљ и мисија.

 

 

Без духовне, нема ни економске, образовне и културне обнове српске државе.

 

 

У Петровграду су поред градске управе Двери били присутни истакнути спортисти овог града и народни посланик Марија Јањушевић. Након свечаног дела разговарало се о кључним проблемима у Петровграду и постигнут договор да се посебна пажња у наредном периоду посвети успешним спортистима града, који нису довољно видљиви у јавности. Да њихови успеси и поруке младима дођу до свих грађана Србије као пример модерног Светосавља, Светосавља за 21. век.

 

 

У Новом Саду је поред најважнијих порука Светог Саве свом роду, које су и данас применљиве, разумљиве и одличан темељ савременој политичкој борби, разговор водио о предстојећој изборној кампањи за председника Србије.

 

 

То је била одлична прилика да се српски народ подсети правих животних вредности и изабере председника који је прави представник светосавских вредности, које су једини гарант духовној, економској и свакој другој обнови државе Србије.

 

 

Јака држава Србија је гарант бољег живота за наше породице и наше нараштаје, а то је основни циљ Двери и основни разлог бављења политиком.

 

Информативна служба Српског покрета Двери

 

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0