Novosti

Dveri su za očuvanje celovitosti parka Bukovičke banje u Aranđelovcu

Dveri su za očuvanje celovitosti parka Bukovičke banje u Aranđelovcu

Opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri iz Aranđelovca apsolutno podržava inicijativu i peticiju građana Aranđelovca ZA očuvanje celovitosti parka Bukovičke banje, kao i za ostanak hotela „Staro Zdanje“ u državnom, odnosno opštinskom vlasništvu.

Da podsetimo, park Bukovičke banje se nalazi u centru Aranđelovca i prostire se na površini od preko 22 hektara. Najveći je muzej izložbenih skulptura na otvorenom prostoru i kao takav jedinstven u svetu. Kroz njega je, u proteklih više od 150 godina koliko postoji, u pravom smislu reči kao uređeni park sa stazama i travnjacima, prošlo više od milion turista.

Dakle, celovitost parka postoji više od vek i po, a danas, kroz političko-tajkunske veze se pokušava izuzeti 3 hektara najlepšeg dela parka, zajedno sa hotelima „Staro zdanje i „Šumadija“. Da budemo jasni, Dveri nisu protiv investitora koji bu ulagali u Aranđelovac, ali jesu protiv onih koji bi da otimaju ono što kroz istoriju pripada Aranđelovčanima i čemu Aranđelovčani pripadaju.(foto: Mapio)

Što se tiče hotela „Staro zdanje“, ono je najpoznatiji simbol Aranđelovca! Biser grada koji su Aranđelovčanima u amanet ostavili knezovi Miloš i Mihailo Obrenović. Iako je u Zavodu za zaštitu spomenika bio registrovan kao spomenik kulture, već 15 godina propada nebrigom i nezainteresovanošću svih prethodnih vlasti od lokalnog do republičkog nivoa.

Rešenje nije prodaja „Starog zdanja“ sa sve 3 hektara parka i na tom mestu pravljenje nečeg luksuznog, a pogotovo ne novcem nekakvog sumnjivog porekla. Rešenje je restauracija „Starog zdanja“ koje bi Dveri ponudile svim zainteresovanim ulagačima bez obzira na političke stavove, jer to je projekat od zajedničkog interesa svih građana našeg grada, a koji će biti i deo programa Dveri za nastupajuće lokalne izbore.


-

Informativna služba Dveri u Aranđelovcu
Podeli vest: