Novosti

Dveri Subotica: Ja tebi vojvodo, ti meni serdare!

Piksabej

Dveri Subotica: Ja tebi vojvodo, ti meni serdare!

Prilikom donošenja budžeta grada Subotice za 2019. godinu videli smo kako nam sve ide kao po loju. A da li je sve tako? Procvat subotičke privrede koja obilato puni budžet je sve samo ne istina. Najveći priliv para je iz Pokrajinskog i Republičkog budžeta. A zašto je to baš tako, treba da se zapitaju građani Subotice?

Činjenica je da je grad zadnjih godina oronuo i kao takav ima potrebe za mnogim ulaganjima i velikim  infrastrukturnim radovima. Lokalna subotička vlast je razradila sisteme korupcije do savršenstva. Sve je u okviru zakona a pare se uveliko izvlače . Kako drugačije objasniti činjenicu da je teško naći javnu nabavku koja sa sobom ne nosi sumnju na korupciju ali koja je umešno pokrivena sa papirima.


A kolika je briga za građane Subotice vidi se i po samom budžetu. Pred kraj godine odobrili su povećanje cena toplane, autobuskog prevoza,vode a u budžetu za 2019 godinu i nove namete kroz povećanja gradskih taksi bez ikakvog valjanog i opravdanog  razloga za to. Da se na tim opterećenjima građana neće stati je i odluka o broju zaposlenih radnika u gradskoj kući  kojih sada ima 284. Za grad Suboticu, Republika je odredila da može da ima maksimalno 314 zaposlenih. I nema nikakve sumnje da će oni tu odluku ispoštovati u smislu zaposlenja još članova vladajuće koalicije. Naravno i to će da plate građani Subotice.


Kolika je briga za građane Subotice, a posebno za one kategorije koje su na ivici  bede, invalidna lica, lečenje teško obolele dece pokazuju izdvojena sredstva u budžetu za te namene. Za lečenje teško obolele dece je izdvojeno 1.9 miliona dinara, a za novogodišnju rasvetu za ukrašavanje grada za doček 2019 godine 2.5 miliona. Naravno i ta javna nabavka navodi na korupciju, jer je u ponudi tražena ukrasna kugla koja je od tačno određenog proizvođača ,tačno određenih dimenzija i težine, električne snage …Sve samo da onaj kome je namenjen posao taj i dobije.


Za  Dveri Subotice ovaj i ovakav budžet je rezultat planskog pljačkanja građana Subotice i Srbije kroz infrastrukturne projekte u Subotici. Građani Subotice će samo biti iskorišćeni za tu pljačku a odgovorni će uživati u svojoj uvećanoj  ličnoj imovini.


 

GrO Dveri Subotica

Izvor: Grad Subotica

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.