Novosti

Dveri u Budimpešti afirmišu porodičnu politiku

Dveri u Budimpešti afirmišu porodičnu politiku

Delegacija Dveri veoma uspešno nastavlja svoje učešće na Svetskom kongresu porodica u Budimpešti. Aktivnosti Dveri se danas nastavljaju u učešću na Globalnom forumu političkih lidera, gde će reč uzeti i predsednik Dveri, Boško Obradović.


U četvrtak 25. maja otvoren je drugi Demografski forum u Budimpešti. Delegatima se obratio premijer Mađarske Viktor Orban. Premijer Mađarske je svojim učešćem pokazao da država Mađarska želi da ulaže i brine o podsticajima rađanja i porodičnoj politici, za razliku od porodične politike koju danas podstiče aktuelna vlast u Srbiji.


U 9 časova je zvanično otvoren i jedanaesti Svetski kongres porodica u Budimpešti.


 

Jugoslav Kiprijanović, Boško Obradović i Radoš Pejović


Delegacija Dveri veoma uspešno nastavlja svoje učešće na kongresu. Izdvaja se utisak da su Dveri prepoznate  kao politička organizacija koja afirmiše porodičnu politiku, što pokazuje interesovanje delegata iz drugih zemalja za program Dveri, Takođe, objavljen je članak o Dverima autora Brajana Brauna, predsednika Svetskog kongresa porodica u zvaničnom časopisu Svetskog kongresa porodica, kao i tekst dr Nemanje Zarića u Internacionalnom časopisu „Prirodna porodica“.


Od značajnijih ličnosti, danas su govorili Balog Zoltan ministar za ljudska pitanja u Vladi Mađarske i Katalin Novak državni sekretar za porodicu u okviru ministarstva za ljudska pitanja, kao i Brajan Braun predsednik Svetskog kongresa porodica.


 

Narodni poslanici Boško Obradović i Marija Janjušević


Delegaciju Dveri na čelu sa predsednikom Dveri, Boškom Obradovićem, čine dr Nemanja Zarić, Marija Janjušević, Jugoslav Kiprijanović, Slobodan Dimović, Radoš Pejović, Miloš Rakonjac, Zita Njari Igić, Zorana Kiprijanović i Slađan Rankić.


Aktivnosti Dveri se danas nastavljaju u učešću na Globalnom forumu političkih lidera, gde će reč uzeti i predsednik Dveri, Boško Obradović.Delegacija Dveri sa sveštenikom Dimitrijem Smirnovim


Sutra se nastavlja drugi dan Svetskog kongresa porodica, gde govore  predsednik Dveri Boško Obradović i dr Nemanja Zarić internacionalni sekretar Dveri i predstavnik SKP-a za Srbiju.


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.