Novosti

Dveri uz Maju Pavlović i Kanal 9, jer su svetlo u medijskom mraku Srbije

Dveri uz Maju Pavlović i Kanal 9, jer su svetlo u medijskom mraku Srbije

Narodni poslanici Dveri Ivan Kostić i Marija Janjušević su je obilazili i pre godinu dana, kao što to čine i danas. Preneli su Maji u više navrata punu podršku Pokreta Dveri.

Pune dve nedelje traje štrajk glađu vlasnice TV Kanal 9, Maje Pavlović, a da pri tom niko iz nadležnih institucija  nije reagovao i obezbedio dijalog vlasnice televizije sa Anom Brnabić ili bilo kojim drugim predstavnikom vlasti. Majin zahtev za razgovor s premijerom režim jednostavno ignoriše i na ovom strašnom primeru dokazuje građanima Srbije sav svoj nemar i nebrigu za ljudske živote.


Maja Pavlović je pre godinu dana započela štrajk glađu i tada je od ministra kulture i drugih predstavnika vlasti dobila uverenje da će problem koji ona ima sa vođenjem televizije biti rešen. Narodni poslanici Dveri Ivan Kostić i Marija Janjušević su je obilazili i pre godinu dana, kao što to čine i danas. Preneli su Maji u više navrata punu podršku Pokreta Dveri.


 Strani mediji se sve direktnije interesuju za njenu boru i pre svega za razloge koji su je doveli do toga da odluči da ugrozi i svoj život.  Dveri takođe aktivno prate i beleže svu podršku koja vlasnici Kanala 9 stiže iz sveta, pre svega od strane medija i novinarskih udruženja. Problem je što se krivicom režima u svet još jednom, kao i nebrojeno puta do sada, šalje ružna slika i dokaz o neslobodi medija, koja se ne odnosi samo na premijera i predsednika države, već nažalost na Srbiju u celini. U ovom trenutku položaj TV Kanala 9 je još gori nego pre godinu dana i ugroženo je ne samo funkcionisanje televizije, već je ugroženo i zdravlje i život Maje Pavlović.


Dveri ostaju uz Maju Pavlović i TV Kanal 9 sve do konačne pobede i rešenja. Sloboda medija i ravnopravan položaj svih novinara  je jedno od osnovnih načela naše politike. Pozivamo sve novinare, udruženja, civilni sektori i političke stranke, da pruže otvorenu i bezrezervnu podršku Maji Pavlović, koja svojim odvažnim korakom brani čast i ugled Srbije u čitavom svetu. Pozivamo premijera da se ponaša odgovorno prema funkciji koju obavlja i prema građanima Srbije i odazove se pozivu Maje Pavlović da razgovara sa njom.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.