Novosti

Dveri Vranje: Zabraniti „Dane kapetana Lešija“

AP Photo / Visar Kryeziu

Dveri Vranje: Zabraniti „Dane kapetana Lešija“

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Vranju traži od vlasti u Srbiji da zabrani održavanje manifestacije “Dani Kapetana Lešija” koja će biti organizovana i ove godine u čast Ridvana Ćazimija, jednog od komandanata terorističke “Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca”.

Sramno je i nedopustivo da se na teritoriji države Srbije slavi i veliča čovek koji je predvodio oružanu pobunu Albanaca na jugu Srbije. Još poraznija je činjenica da ovu “manifestaciju”, zapravo, promociju albanskog separatizma i stvaranja Velike Albanije, podržava lokalna vlast u Bujanovcu.


“Dani Kapetana Lešija”, ukoliko budu održani, biće nova provokacija srpskog naroda koji živi na ovim prostorima. Ukoliko vlast dopusti da se ona održi, biće to još jedan poraz države Srbije ali i dokaz da Aleksandar Vučić nije sposoban da zaštiti ne samo interese Srba na Kosovu, već i srpskog naroda u Srbiji.


Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri podseća da je nedavno u Bujanovcu zabranjena projekcija filma "Balkanska međa", pod obrazloženjem da "može da podigne međunacionalne tenzije" i da nikakve reakcije vlasti nije bilo.


 

GrO Dveri Vranje


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.