Novosti

Dveri za porodicu Dimitrijević

Dveri za porodicu Dimitrijević

Povodom proslave Svetog Save, krsne slave Srpskog pokreta Dveri, knjaževačka organizacija ove političke partije uručila je pomoć porodici Dimitrijević u Gornjem Zuniču. Pomoć je obezbeđena u saradnji sa Srpskom bratskom pomoći iz Kanade.

Srpski pokret Dveri obradovao je trojicu dečaka u Gornjem Zuniču. Nemanja, Milan i Veljko dobili su nove zimske jakne i slatkiše. U donatorskom paketu našlo se i ponešto od sredstava za higijenu, da se ova hladna zima, u trošnoj kući  prebrodi što lakše. Višečlana porodica Dimitrijević živi od jedne plate i dečijeg dodatka.

“Ja sam samohrani otac sa tri deteta. Majka ih je ostavila. Nismo se ni čuli, ne znam gde je. Kako izlazim na kraj? Da ne radim u firmi, ne bih mogao ni da izađem. Samo jedna plata, majka i otac ne primaju ništa….“, kaže otac Srđan Dimitrijević.Već nekoliko godina, oko Savindana, kada je krsna slava Dveri, pomažemo bar jednoj porodici u knjaževačkoj opštini, kazao je okružni koordinator Dveri Saša Ilijić.

“Ne bismo pogrešili da na bilo koja vrata zakucamo u knjaževačkoj opštini. Takva je situacija danas u Srbiji. Dveri, kao porodični pokret, žele da stave porodicu na prvo mesto, da sve bude usmereno ka porodici i običnom, malom čoveku. Ovo je simboličan način da skrenemo pažnju na porodice, a kada se mi budemo pitali i kada budemo odlučivali u ovoj zemlji, to će biti sistematski rešeno. Svaka porodica treba da bude sigurna kuća i neće biti potrebe za ovakvim akacijama i donacijama.“

Humanitarne akcije, poput ove, Srpski pokret Dveri realizuje u saradnji sa udruženjem Srpska bratska pomoć iz Kanade.


Izvor: Knjaževac.info


Podeli vest: