Двери за породицу Димитријевић

Двери за породицу Димитријевић

Поводом прославе Светог Саве, крсне славе Српског покрета Двери, књажевачка организација ове политичке партије уручила је помоћ породици Димитријевић у Горњем Зуничу. Помоћ је обезбеђена у сарадњи са Српском братском помоћи из Канаде.

Српски покрет Двери обрадовао је тројицу дечака у Горњем Зуничу. Немања, Милан и Вељко добили су нове зимске јакне и слаткише. У донаторском пакету нашло се и понешто од средстава за хигијену, да се ова хладна зима, у трошној кући  преброди што лакше. Вишечлана породица Димитријевић живи од једне плате и дечијег додатка.

“Ја сам самохрани отац са три детета. Мајка их је оставила. Нисмо се ни чули, не знам где је. Како излазим на крај? Да не радим у фирми, не бих могао ни да изађем. Само једна плата, мајка и отац не примају ништа….“, каже отац Срђан Димитријевић.

 

 

Већ неколико година, око Савиндана, када је крсна слава Двери, помажемо бар једној породици у књажевачкој општини, казао је окружни координатор Двери Саша Илијић.

“Не бисмо погрешили да на било која врата закуцамо у књажевачкој општини. Таква је ситуација данас у Србији. Двери, као породични покрет, желе да ставе породицу на прво место, да све буде усмерено ка породици и обичном, малом човеку. Ово је симболичан начин да скренемо пажњу на породице, а када се ми будемо питали и када будемо одлучивали у овој земљи, то ће бити систематски решено. Свака породица треба да буде сигурна кућа и неће бити потребе за оваквим акацијама и донацијама.“

Хуманитарне акције, попут ове, Српски покрет Двери реализује у сарадњи са удружењем Српска братска помоћ из Канаде.

 

Извор: Књажевац.инфо

 

 

Фотогалерија:

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0