Novosti

Dveri: Zašto Prijepolje nema vodu za piće?

PPmedia

Dveri: Zašto Prijepolje nema vodu za piće?

Dveri smatraju da je aktuelna vlast građanima Prijepolja u svim segmentima života servirala totalni mrak, gde kriza u snabdevanju pijaćom vodom predstavlja vrhunac nestručnosti i bezidejnosti u pogledu rešavanja redovnih komunalnih problema, koji su od životne važnosti.


Da se prijepoljska lokalna uprava nalazi u ozbiljnim problemima, ukazuje i desetodnevna kriza sa snabdevanjem vode za piće.


Naime, voda se redovno isporučuje, ali ne može se koristiti za piće, a inače je čudnog mirisa i veoma masna u dodiru sa ljudskom kožom.


Dveri smatraju da je aktuelna vlast građanima Prijepolja u svim segmentima života servirala totalni mrak, gde kriza u snabdevanju pijaćom vodom predstavlja vrhunac nestručnosti i bezidejnosti u pogledu rešavanja redovnih komunalnih problema, koji su od životne važnosti.


U izjavi koju je za medije dala rukovodilac postrojenja za preradu vode, Dana Ljujić, navodi se da je u nedelju ujutru došlo do nagle zamućenosti izvorišta reke Seljašnice, te stoga fabrika vode nije u mogućnosti istu preraditi i pustiti u normalnu upotrebu. Pošto nikakvog objašnjenja od nadležnih nema već deseti dan, meću građane se uvukao strah da se nešto sumnjivo dogodilo i u domenu pretpostavki se nagađa sa različitim pričama.


OO Dveri u Prijepolju traži odgovornost nadležnih organa, da se građanima konačno otkrije i kaže istina zašto voda nije u ispravnom stanju za piće već 10 dana, a najavljivano je pre šest dana da će voda biti za upotrebu već sutradan.


Vlast koja je predvođena „genijalcima” iz SNS-a, pretvorila je Prijepolje u zonu sumraka. Kud god se čovek okrene, nailazi na probleme. Posle problema vezanih za redovno pražnjenje i odlaganje smeća, bezrazložnog isključenja ulične rasvete u većem delu centra grada, naselja Vakufa, stambenog bloka Stadiona i poteza do železničke i autobuske stanice, došlo se i do toga da u mesecu junu, kada je dan najduži i živa na termometru ide preko 30 celzijusa, voda iz gradskog vodovoda bude zamućena i zatrovana.


Bolnice, vrtići i škole nemaju vode, a građani i poslednji dinar troše za flaširanu vodu. Direktor JKP "Lim", Enis Memišahović, kazao je da će cisterne sa pijaćom vodom biti postavljene na nekoliko lokacija u gradu, kako bi građani imali vodu za piće. Međutim, da li je dovoljno da se sam grad od 25.000 ljudi snabdeva sa dve do tri cisterne na dnevnom nivou i da pije vodu iz cisterni starih pola veka?!


Ovo je neviđen događaj i dokaz da je lokalno rukovodstvo nesposobno da rešava nagomilane probleme s kojima se građani svakodnevno suočavaju. Zbog toga narod u Prijepolju ovih dana od muke peva: „Nema vode, struje nema, smeće nam je glavna tema“.


Da li ima krivice među nadležnim institucijama i neodgovornim pojedincima zaposlenim u gradskom vodovodu? Dok se to ne utvrdi, sigurno je da ovaj svojevrsni skandal predstavlja ekološku i političku paradigmu prijepoljske vlasti.


Dveri smatraju da se u prevazilaženju ovog problema i što hitnije rešenje za vodosnabdevanje građana Prijepolja, očigledno moraju uključiti i republičke institucije, angažovanjem stručnjaka iz ove oblasti.


 .


Informativna služba Dveri u Prijepolju


Podeli vest: