Novosti

Epidemija preti Rušnju

Epidemija preti Rušnju

Srpski pokret Dveri upozorava gradske čelnike, nadležne inspekcije, i odgovorne u JKP „Beogradska čistoća", da su zbog nove odluke o upravljanju otpadom, koje se od kraja novembra sprovode u čukaričkom naselju Rušanj, ugroženi bezbednost i zdravlje žitelja ovog naselja.

Naime, 15. i 16. novembra radnici „Gradske čistoće", su u prepodnevnim časovima išli od kuće do kuće i sa vlasnicima objekata potpisivali ugovore o odnošenju smeća i na licu mesta im uz revers isporučivali odgovarajuću kantu. 


Mnogi žitelji nisu bili u svojim domovima i zbog toga nisu dobili kante za odlaganje otpada.
 Nakon nekoliko dana,  svi kontejneri iz naselja su uklonjeni, čak i oni ispred javnih ustanova, škole,  vrtića i ambulante, te su građani koji su ostali bez mesta za odlaganje otpada, počeli isti u kesama da kače po kapijama , a neki i da odlažu na lokacijama na kojima su se ranije nalazili kontejneri.


 Radnici „Gradske čistoće" ne odnose smeće onih građana koji nemaju kante, to smeće se gomila, a naselju preti epidemiji, jer psi i mačke raznose smeće po celom naselju.


Građani Rušnja ukazali su na to da su radnici „Gradske čistoće“ odokativnom metodom utvrđivali površinu stambenih objekata i buduću obavezu za plaćanje, bez ikakvog uvida u rešenja Poreske uprave, što ostavlja mogućnost zloupotreba i korupcije.


Postavljamo opravdano pitanje, da li na isti način gradska vlast upravlja svim komunalnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač, bez jasnog plana, kršenjem prava građana?


Pozivamo nadležne,  da odmah izađu na teren, uklone nagomilano smeće i deponije i omoguće građanima elementarne uslove za život.OO Dveri Čukarica


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.