Novosti

Gordana Marinković Savović: Formiranje Asocijacije slobodnih odbornika je poruka građanima

Gordana Marinković Savović: Formiranje Asocijacije slobodnih odbornika je poruka građanima

Danas je u opštini Stari grad ozvaničen početak formiranja Asocijacije slobodnih i nezavisnih odbornika, koja predstavlja umrežavanje svih opozicionih odbornika Srbije, a prisutnima se obratila i Gordana Marinković Savović, član Predsedništva Dveri i odbornik u SO Požega.

„Danas smo došli pre svega da napravimo ne samo asocijaciju slobodnih odbornika već asocijaciju slobodnih ljudi. Ljudi koji se bore za pravo na drugačije mišljenje i drugačiji stav i koji se bore da oni koji imaju drugačije mišljenje za to ne trpe etiketiranje i govor mržnje.“ – istakla je Marinković Savović.


Po njoj formiranje jedne ovakve asocijacije je poruka građanima da odbornici i poslanici koji napuštaju Narodnu i lokalne skupštine ne prestaju da se bore za njihove interese već da će to sada raditi na drugačiji način i solidarno jedni sa drugima.


„Ova vlast nas je isterala na ulice, na proteste. Bojkot sednica skupština ne znači da sada odbornici ne rade ništa. Oni su sada još više prisutni u narodu.“ – smatra ona.


Ona je istakla da su opozicioni odbornici SO Požege među prvima napustili zasedanje lokalnog parlamenta još u decembru prošle godine. Kako ističe razlozi su loša atmosfera, govor mržnje, napadi prema opozicionim odbornicima.
Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.