Novosti

Hitno doneti zakon kojim će se ograničiti divljanje privatnih izvršitelja

Hitno doneti zakon kojim će se ograničiti divljanje privatnih izvršitelja

Juče je iz svog stana u Tanurdžićevoj palati u ulici Modene u Novom Sadu prisilno iseljena porodica Ninić.

Slobodanki koja je pretila da će se zapaliti i skočiti sa prozora zgrade, prilikom upada policije polomljena je ruka.

Ovu dramu, iseljenja jedne porodice uz prisustvo izvršitelja, vatrogasaca i naoružane policije, Novosađani su imali priliku da gledaju u direktnom prenosu Radija 021.

Stan porodice Ninić, bez obzira na žalbu koju su uložili vlasnici, već je prodat po hitnom postupku a razlog prodaje bile su samo dve neizmirene rate kredita.
Ovo je samo još jedan u nizu događaja koji oslikava svu tragediju u kojoj se našlo srpsko društvo. Postupak izvršenja postao je unosan biznis u kom učestvuju banke, privatni izvršitelji i pojedinci bliski vlastima koji se na ovako neljudski način enormno bogate na račun sve siromašenijih i ojađenijih porodica.

Ovakvom ponašalju privatnih izvršitelja, kojima  je država oličena u naprednjačkom režimu, praktično dala neograničeno pravo da raspolažu ne samo imovinom već i životima i sudbinama građana mora se što pre stati na put kroz izmenu Zakona o izvršenju.

Ukoliko to ova vlast, ogrezla u kriminal i korupciju, ne želi da uradi, učiniće to Dveri kada se budu pitale i odlučivale a taj dan će vrlo brzo doći.

GrO Dveri Novi Sad
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.