Novosti

Hvala za prvu bombu, NATO – „Srbija 2018“

Hvala za prvu bombu, NATO – „Srbija 2018“

Svedoci smo da je bivša vojna kasarna Bagremar adaptirana, proširena, zemljište oko nje izgleda potpuno drugačije... a da građanima nije poznato šta se radi na toj parceli i odakle potiču investicije, kao i koja joj je krajnja namena.

Upravo tu će biti smešteni učesnici NATO vežbe pod imenom "Srbija 2018" o kojoj još od februara postoje informacije na njihovom sajtu. Biće da se zato niko od opštinskih do državnih zvaničnika nije obratio Mladenovčanima i objasnio kakve će se to vežbe održati 8 - 11 oktobra ( sve pod okriljem vojne tajne), iako će biti organizovane na većem području naše opštine.


Vlast prećutkuje da će većina učesnika ovih vežbi biti naši državljani, volonteri i profesionalci (Gorska služba spasavanja, jedinice za vanredne situacije, Crveni krst Srbije, pripadnici MUPa ).


Prema saznanjima kojima raspolažemo zapravo se radi o simuliranju takozvanog ABHO incidenta i „združenog“ delovanja policijskih i civilnih službi za vanredne situacije. Čemu onda prisustvo NATO vojnika - nikome nije jasno.


Nesumnjivo se na perfidan način poigrava Mladenovčanima, plasiranjem poluinformacija i insinuacija, reklo bi se sve u cilju priželjkivanih ekcesa, usled čega bi vlast ponovo bila "jadna, ugrožena, pravdoljubiva i rodoljubiva, izložena stalnim napadima nasilnika i mrzitelja", čime bi se pažnja javnosti preusmerila na životno nebitna dešavanja.


Napominjemo da učešće u ovim vežbama uzima i 29 članica NATO pakta, naših starih „darodavaca“, koji su početak bombardovanja srpskog naroda 1999. započeli bacanjem bombe na kasarnu u Maloj Vrbici.


Mi nismo zaboravili!


U znak „zahvalnosti“ pridružujemo se organizovanju mirnih protesta građana, kojima se samo pominjanje imena NATO ne dopada i koji smatraju da je prisustvo njihovih jedinica na ovom području apsolutno nepoželjno.06.10.2018.god

OO Srpskog pokreta Dveri Mladenovac

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.