Novosti

I Kragujevac ima svog Vulina

MOD / N1

I Kragujevac ima svog Vulina

Više od dve stotine Kragujevčana, danas i juče, obratilo se aktivistima Srpskog pokreta Dveri izražavajući revolt i prezir prema odluci predsednika Skupštine grada Kragujevca Miroslava Petrašinovića da se „dobrovoljno prijavi“ na odsluženje vojnog roka.

Kragujevčani, čak i oni koji su simpatizeri vladajuće koalicije, najoštrije osuđuju pokušaj Petrašinovića da se uklopi u, kako su rekli, „šizofreni milje imitiranja“ aktuelnog ministra odbrane Aleksandra Vulina. Osudi ovog, kao su naveli, „poteza očajnika“ pridružili su se i brojni veterani, učesnici neposrednih ratnih dejstava 1999. godine, ocenjujući ovaj postupak Petrašinovića kao pokušaj pomeranja pažnje kragujevačke javnosti sa suštinski značajnih problema lokalne zajednice.


Sam Petrašinović je nekim lokalnim portalima izjavio da „...u vojsku ide sada jer​ nije tu obavezu obavio na vreme...“. Petrašinović je, kako je navedeno, upućen u valjevsku kasarnu gde će na osnovnoj vojnoj obuci, poput ministra Vulina, provesti petnaestak dana. Da opravdani gnev Kragujevčana bude veći, setićemo se i podatka da su upravo iz valjevske kasarne put Niša, a kasnije Đakovice krenuli redovni vojnici tadašnje VJ koji su herojski stradali u reonu karaule Košare.


Srpski pokret Dveri Kragujevac, saglasan sa mišljenjem sugrađana,​ izražava najoštriju osudu Petršinovićevog pokušaja da svojim „služenjem vojnog roka“ odvrati pažnju javnosti sa suštinski značajnih problema četvrtog po veličini grada u Srbiji, a za koje je on najdirektnije odgovoran. Srpski pokret Dveri podseća Kragujevčane da će, nakon smene aktuelne vlasti, svi koji su​ na ovaj ili sličan način pokušali da izbegnu odgovornost i patetičnim ponašanjem skrenu pažnju sa suštine, poput Petrašinovića, biti ne samo moralno već i krivično odgovorni.


 

GrO Dveri Kragujevac

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.