Novosti

IN MEMORIAM: Boško Mitić

Boško Mitić

IN MEMORIAM: Boško Mitić

Boško Mitić, patriota, dobrotvor i veliki prijatelj i zaštitnik Dveri, upokojio se, nakon duže bolesti, u Nirnbergu 25.05.2019. Po sopstvenoj želji, počiva u Srbiji, u selu svojih predaka.

Boško Mitić je rođen 30.11.1936. u Beogradu. Diplomirao je medicinu na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je završio i specijalističke studije i postao hirurg. Od 1974. živi i radi sa suprugom Milicom u Nirnbergu. Bio je veoma aktivan u okupljanju intelektualaca u srpskoj dijaspori. Sa suprugom Milicom je organizovao brojne humanitzarne akcije  za  sunarodnike u Matici.


Veliku važnost imale su tribine i predavanja koja su organizovali u kontunuitetu, kako bi se u svetu čula istina o događajima u Srbiji, naročito u vreme eskalacije nasilja UČK na teritoriji Kosova i Metohije i NATO bombardovanja.


Pored Predraga Dragića Kijuka, koji je bio čest predavač na događajima koje su Mitići organizovali, gosti su bili osnivači Dveri Boško OBradović i Branimir Nešić, Duško Kulundžić, Rakitić, Dragaš i mnogi drugi. Nakon penzionisanja Boško Mitić se posvetio slikarstvu i imao je dve samostalne izložbe u nacionalnoj galeriji Srbije.


Info služba Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.