Novosti

Ivan Kostić: Dijaspora iz SAD protiv Vučićevog predloga razgraničenja KiM

Ivan Kostić: Dijaspora iz SAD protiv Vučićevog predloga razgraničenja KiM

„Ne treba zapostaviti četiri miliona naših sunarodnika koji žive van Srbije i ne uključiti ih u rešavanje pitanja opstanka Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije“ – smatra narodni poslanik Ivan Kostić.

Predstavnici srpske Crkve u SAD i svih najvažnijih organizacija uputili su otvoreno pismo senatorima, kongresmenima i zvaničnicima u američkoj administraciji u kome se kaže da se   „odlučno protive predloženoj teritorijalnoj podeli Kosova i Metohije, koje bi uzrokovalo masovni egzodus i unutrašnje proterivanje stanovništva.“


Narodni poslanik i član skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Ivan Kostić smatra da je na taj način dijaspora poslala jasnu poruku srpskom državnom rukovodstvu da ne prihvata nikakav predlog razgraničenja južne srpske pokrajine, koje je suprotno Ustavu Srbije i Rezoluluciji 1244 Ujedinjenih nacija.


„Srbi u dijaspori koji nisu ni na koji način ucenjeni od strane srpske vlasti imaju slobodu i hrabrost da kažu javno ono što većina građana Srbije misli“ – smatra Kostić i dodaje da je važno da se i Srbi iz dijaspore i regiona pitaju o daljoj budućnosti Kosova i Metohije.


 

Informativna služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.